Deel dit nieuwsbericht:

Workshop 'Aan de slag met de Code' bij Cultuur in Beeld 2016

1 december 2016

Vanaf 2017 zullen fondsen en het Rijk bij de verantwoording van subsidies vragen naar het diversiteitsbeleid van de instelling. Kom kijken hoe je, dankzij de concrete voorbeelden en handreikingen, na de workshop zelf een duurzaam diversiteitsbeleid kunt ontwikkelen en uitvoeren.

Bij de aftrap van deze workshop vertelt minister Bussemaker waarom zij de Code Culturele Diversiteit opgenomen heeft in haar beleid. Aansluitend volgt er een presentatie over de code als beleidsinstrument. Welke stappen zijn nodig om de code te implementeren? Waar kunnen instellingen terecht voor ondersteuning? Hoe werkt de Databank van Diversiteitsexperts en Best-Practices?
Na een toelichting op de code staat de winnaar van de Code Culturele Diversiteit Award 2015 centraal. Laura van Eeden, directeur van het kunstenaarscollectief Art-S-Cool in de Haagse Schilderswijk, vertelt over de succesfactoren van hun aanpak.
Als afsluiting reikt een panel van deskundigen uit de Databank Diversiteitsexperts praktische handvatten aan om aan de slag te gaan met de vier P’s. De panelleden beantwoorden ook concrete vragen. Na afloop kunt u met hen verder praten bij de stand Code Culturele Diversiteit in de Cultspace. De sessie wordt op inspirerende wijze geleid door Ghieslaine Guardiola.

Datum: 7 december 2016
Locatie: Van Nelle Fabriek Rotterdam
Tijdstip: 11.45 – 12.45 uur (60 minuten)

Moderator: Ghieslaine Guardiola
Presentatie en panel: Richtje Sybesma (aanjager CCD/binoq atana), Laura van Eeden (Art-S-Cool), Angelo Bromet (Dutch Soil Bookings, MFC No Limits) en Chantal Tjin (Zelfstandig adviseur)

print