mede mogelijk gemaakt door:






Code Culturele Diversiteit Award
De Culturele Diversiteit Award 2016 vormde de basis voor wat nu heet: de &Award. Het doel is instelling of een persoon die op het gebied van diversiteit en inclusie een markante stap heeft gezet of een opvallend resultaat heeft geboekt.
Dit kan een theater zijn die veelvuldig werk van (nieuwe) cultureel diverse makers programmeert. Of een museum die via andere PR kanalen een geheel nieuw publiek bereikt. Het kan een dansgezelschap zijn die de wijken intrekt en daarmee een brug weet te slaan naar de diverse samenleving. Of een kunstproject dat in samenwerking met een aantal cultureel diverse partijen tot stand is gekomen en daarmee een geheel nieuw verhaal heeft weten te vertellen.
De winnaar wordt bepaald door een onafhankelijke jury. Vanuit het veld zijn talloze best practices verzameld waaruit een short list wordt samengesteld. Daarin zijn de volgende vragen leidend:
- Is het innovatief?
- Heeft het een maatschappelijke impact (qua invloed en bereik)?
- Is sprake van zichtbare resultaten van het beleid om diversiteit te bevorderen ten aanzien van Personeel, Programma, Publiek en/of Partners?
Op basis daarvan wordt in december een long list samengesteld. Daaruit worden in januari vijf nominaties gekozen waarop het publiek kan gaan stemmen.
Jury
Jury Aanmoedigings- prijs Code Culturele Diversiteit is
onafhankelijk
deskundig
betrokken
en divers.
Mariëtte Hamer is sinds 2014 voorzitter van de Sociaal Economische Raad. Daarvoor was zij geruime tijd lid van de Tweede Kamer voor de PvdA. Hamer heeft grote affiniteit met kunst en cultuur en voelt zich in al haar functies altijd verbonden met vraagstukken die samenhangen met de cultureel diverse samenleving. Zij is juryvoorzitter van de Aanmoedigingsprijs.
Mavis Carrilho is de schrijver van de Code Culturele Diversiteit. Zij is coach en consultant op het gebied van diversiteit, leiderschap, organisatie en management. Dit doet zij zelfstandig maar ook als co-creative partner van The Twelve B.V. die zich inzetten om organisaties in hun ontwikkeling en groei te versterken. Zij is actief in diverse besturen en raden van toezicht o.a. van Holland Festival en Fonds Podiumkunsten.
Khalid Ouaziz is hoofdredacteur van De Kleurrijke Top 100. Hij komt uit de entertainment industrie. Hij heeft jarenlange ervaring als DJ en producer met internationale en nationale hits. Voor de publieke omroep (NTR) werkte hij als redacteur aan de Uitmarkt, De Top 2000, de live opnames van North Sea Jazz Festival en De Zwarte Lijst van Radio 6.
Manon Pattynama is architect en eigenaar van PAArchitectuur BNA, een bureau met diepe wortels in volkshuisvesting op zowel sociaal, particulier en zorg gebied. Pattynama is naast architect maatschappelijk actief onder andere in het bestuur van het Verzetsmuseum Amsterdam en als commissielid van de Nederlandsch Indië tafel van de Koninklijke Industriële Groote Club Amsterdam.
Howard Komproe is Stand-Up Comedian van het eerste uur. Hij is de geestelijk vader van de LULverhalen, als tegenhanger van De Vagina Monologen, en PadoemPatsss, een televisieprogramma over humor, taal en performance. Naast zijn programma’s op TV en theater is hij stemacteur en tekstschrijver. Verder verzorgt hij workshops en masterclasses in het onderwijs, voor bedrijven en overheidsinstellingen.
Winnaar Aanmoedigingsprijs Culturele Diversiteit 2015
Winnar Publieksprijs Culturele Diversiteit 2015
De eindstand van de publieksstem voor de Publieksprijs Culturele Diversiteit 2015:
[poll id=”1″]
Longlist 2015
Uit de ruim 50 verzamelde Best Practices is in 2015 door een team van experts van binoq atana een longlist samengesteld waaruit vijf nominaties zijn gekozen. De longlist vormt een afspiegeling van verschillende disciplines binnen de cultuursector (van podiumkunsten tot literatuur en van cultuureducatie tot erfgoed).
De nominaties zijn gekozen uit de volgende longlist van producties/instelllngen/organisaties (op alfabetische volgorde):