Deel dit nieuwsbericht:

Uitreiking CCD Award 2017

7 februari 2017

Op 15 februari 2017 vindt in De Melkweg de uitreiking van de CCD Award 2017 plaats. Juryvoorzitter Mariëtte Hamer zal het verlossende woord uitspreken en vertellen wie de prijs van € 5000,- in de wacht zal slepen.

Het is een spetterend programma met unieke performances van de vijf genomineerden. Van rap tot film, van zang tot dans, alles komt in hoog tempo voorbij dankzij de genomineerden Festival Mundial, Hamlet van ZEP Theater Producties, Ongekend Bijzonder Festival 2016, Project Old Skool en het Van Abbemuseum.

Het publiek bracht inmiddels haar stem uit: daar werd het een nek aan nek race tussen Van Abbemuseum en Ongekend Bijzonder. De jury die het eindoordeel velt, neemt de publieksstem mee in haar overwegingen.

De prijs is in het leven geroepen om culturele instellingen te stimuleren om meer in te zetten op diversiteit. Zowel ten aanzien van personeel als het aanbod en de partners waarmee wordt samengewerkt. De prijs is bedoeld voor een organisatie die op het gebied van diversiteit een voorbeeldfunctie vervult voor het hele culturele veld.

De jury bestaat, naast Mariëtte Hamer, uit Mavis Carrilho, Khalid Ouaziz, Manon Pattynama en Howard Komproe. Zij kijken in eerste instantie naar de diversiteit bij het Personeel, Programma, de Partners en het Publiek. Verder wordt er ingezoomd op het bereik, de maatschappelijke impact en in hoeverre er sprake is van een vernieuwend concept.

De genomineerden zijn geselecteerd uit de vijftig Best Practices die gedurende het hele afgelopen jaar zijn verzameld. Vanuit die vijftig is eerst een longlist gemaakt van vijftien Best Practices waaruit door een adviescommissie vervolgens de vijf genomineerden zijn gekozen. De adviescommissie bestaat uit Paulo Martina, Tati Vereecken-Suwarganda, Ilias Zian, Noraly Beyer en John Serkei.

De eerste editie van de prijs werd gewonnen door Art-S-Cool, een kunstenaars-collectief uit de Haagse Schilderswijk. De theaterproductie Oumi+Mijn vader de Expat ontving de publieksprijs. De CCD Award is een initiatief van de Federatie Cultuur en wordt mede mogelijk gemaakt door de Rijkscultuurfondsen. De uitvoering van de CCD Campagne waar de Award een belangrijk onderdeel van is, is in handen van binoq atana.

 

Locatie: De Melkweg

Tijd: 16:00 uur. Inloop en ontvangst met drankje vanaf 15:30 uur

Adres: Lijnbaansgracht 234, 1017 PH Amsterdam.

 

Meer informatie over de genomineerden en de publieksstem vindt u hier

 

 

 

print