Deel dit nieuwsbericht:

Theatergezelschappen & Locaties aan de slag met de Code

22 mei 2017

Negen BIS-theatergezelschappen, 13 standplaatstheaters slaan de handen ineen om podiumkunsteninstellingen te helpen om hun ambities rondom culturele diversiteit verder te realiseren. Vanuit het Noordwijk-overleg is de actie ontstaan om tot een plan te komen dat het diversificatieproces doet versnellen.

Centraal staat hierin een cultuurcurator diversiteit, die op verschillende fronten activiteiten ontplooit. Deze curator stuurt daarin een projectteam van specialisten aan, samengesteld uit de vier p’s van de Code Culturele Diversiteit (programmering, publiek, personeel en partners). Het doel is meervoudig: een nieuwe publieksgroep voor theater ontsluiten, het landelijke theateraanbod en personeelsbeleid diversifiëren en projecten/trajecten opzetten waarin culturele diversiteit troef is.

De opdracht aan de cultuurcurator diversiteit loopt parallel aan de kunstenplanperiode 2017-2020, waardoor het tegelijkertijd een inhoudelijke opmaat voor de beleidsuitgangspunten van de daaropvolgende periode is.

print