Deel dit nieuwsbericht:

Specials Governance in Cultuur ‘Stand van Zaken’

24 october 2016

Op 1 november gaat een nieuwe reeks specials van start die zich richt op enkele governance dilemma’s (diversiteit, rolneming, informatievoorziening, en evaluatie in toezicht) die naar voren zijn gekomen uit het recente onderzoek ‘Governance in Cultuur – Stand van Zaken 2016’. De special op 1 november staat in het teken van diversiteit in toezicht. Deze special wordt georganiseerd in samenwerking met de NVTC en Binoq Atana.

De raad van toezicht is verantwoordelijk voor zijn samenstelling: hij waarborgt deskundigheid, diversiteit en onafhankelijkheid (Principe 6 – Governance Code Cultuur). Verjonging en culturele diversiteit zijn van belang voor de invulling van een nieuwe maatschappelijke verbinding, zo blijkt uit het onderzoek, maar hoe divers is uw raad van toezicht of bestuur? Hoe kunt u als toezichthouder/bestuurder diversiteit binnen het toezicht stimuleren? De centrale vraag is: hoe draagt diversiteit in toezicht bij aan succesvolle organisaties?

Programma

Op 1 november maken we inzichtelijk hoe u als toezichthouder invulling kunt geven aan diversiteit in toezicht. Onder leiding van Suzanne Leclaire-Noteborn (Suzannes Zaak en voorzitter Federatie Cultuur) gaan we met elkaar in gesprek aan de hand van praktijkcases die het belang van verschillende aspecten van diversiteit in toezicht uitdiepen: leeftijd, etnische achtergrond en persoonlijkheid. Laat u inspireren door experts uit het veld zoals stedenbouwkundige Swati Sen Gupta (bestuurslid Julidans, Theater Dakota), organisatiekundige Adriana Strating (directeur Business & Development Het Nieuwe Instituut, partner De Baak) en strateeg Maarten Bul (partner Novel, bestuurslid De Kring).

We nodigen u als directeur, bestuurder of toezichthouder van harte uit deel te nemen en kijken ernaar uit om kennis en kunde te delen!

De specials rondom de Governance Code Cultuur worden door Cultuur+Ondernemen en de Nederlandse Vereniging Toezicht Cultuur (NVTC)  georganiseerd in samenwerking met binoq ATANA

print