[templatera id=”771″]

Seminar: diversiteit in de cultuursector

16 augustus 2016

Op maandag 12 september organiseren Cultuurmarketing, ACMC en Novel Society een bijeenkomst over diversiteit in de Nederlandse cultuursector. Verandert de sector genoeg mee met de steeds kleurrijkere maatschappij? Speelt cultuur inderdaad de rol van bruggenbouwer binnen de samenleving of heeft de sector zelf ook een brug nodig?

Diversiteit is weer een centraal thema in het publieke debat in de cultuursector, de media en het onderwijs. Zo startte De Correspondent een openbare zoektocht naar meer diversiteit in de redactie, om als platform een betere afspiegeling van de samenleving te zijn. Tegelijkertijd lijkt zich in het onderwijs een groeiende segregatie af te tekenen. Ook de cultuursector is op enkele uitzonderingen na, geen afspiegeling van de samenleving, zowel op het niveau van publiek als dat van programmering en personeelsbestand. Dit is een gemiste kans, omdat de samenleving, met name in de steden waar veel cultuurinstellingen gevestigd zijn, steeds diverser wordt. 

In deze bijeenkomst onderzoeken we met een gevarieerd programma hoe we als cultuurmarketeers een divers publiek kunnen bereiken. We presenteren geen pasklare oplossingen, maar bieden wel een inspirerende en positieve bijeenkomst, bedoeld als vliegwiel voor verdere gedachtevorming over dit vraagstuk.

Programma

Het programma wordt de komende weken verder aangevuld. 

  • Introductie door Richtje Sybesma, directeur van Binoq over de code culturele diversiteit
  • In gesprek met de doelgroep: Gabriel Ercicia (creatieve duizendpoot, curator, grafisch ontwerper en online communicatiemanager), Emin Kececi (docent, verkozen tot virtuoze leerkracht 2015) en Maan Meelker (student, schrijver voor Nachtbrakers en assistent programmeur SSBA Salon).
  • Presentatie diversiteit in de praktijk: Nienke Bloemers, hoofd marketing van het Tropenmuseum over ZieZo Marokko
  • Presentatie diversiteit in de praktijk: Floor Milar & Karel Smouter (adjunct hoofdredacteur van De Correspondent) over de openbare zoektocht van De Correspondent naar diversiteit.
  • Presentatie diversiteit in de praktijk: Theater de Vaillant en het Laaktheater over hoe vraaggericht programmeren in Den Haag werkt om  een diverse doelgroep te bereiken.
  • Panelgesprek met o.a. Zafer Yurdakul (directeur Podium Mozaïek) en Joep Grooteman (hoofd marketing en communicatie Stadsschouwburg Amsterdam)

Meld je via de onderstaande link aan. Er zijn maximaal 30 plekken beschikbaar via Cultuurmarketing.

Praktische informatie

Wanneer: maandag 12 september 2016.
Tijd: 15:00 – 17:30 uur.
Waar: Stadsschouwburg Amsterdam / SSBA Salon (Leidseplein 26, Amsterdam).
Kosten: 15 euro. De prijs is exclusief BTW en inclusief twee consumpties.

aanmelden

[templatera id=”340″]
print