[templatera id=”771″]

Innoversity Parade om diversiteit in de media te bevorderen

08 april 2016

Donderdag 7 april 2016 vond in De Gashouder in Amsterdam de Innoversity Parade plaats: een groots opgezet evenement rondom innovatie en (culturele) diversiteit in de media geïnitieerd door de NTR in samenwerking met verschillende omroepen en organisaties.

Onderdeel van de Innoversity Parade was een pitch uitgeschreven in samenwerking met 3LAB, het talentenplatform van de NPO. Jonge talentvolle makers met een innovatief plan voor een fictiefilm, documentaire, animatie of andere audiovisuele productie waarmee een cultureel divers publiek bereikt wordt, leverden een pitch voor een volle gashouder.

Winnaar van de Pitches was documentairemaker Bibi Fatlalla met Dat Haar. Een plan voor een documentaire waarin een geadopteerd meisje in het Noorden van het land worstelt met haar kroeshaar. Zij krijgt een bijdrage van €20.000,- om het plan te realiseren op 3LAB.

 Sprekers waren onder meer SB.TVs Jamal Edwards die als 25-jarige aan het hoofd van een miljoenenmuziekplatform staat, voormalig Al Jazeera-directeur en huidig hoofdredacteur van Huffington Post Arabi Wadah Khanfar en Lebo Ramafoko over het concept waarin educatie een belangrijke rol speelt, rondom de soap Soul City.

De Innoversity Parade heeft als doel diversiteit in de media te bevorderen. Want culturele diversiteit, innovatie en verjonging in de media zijn essentieel om de moderne mediagebruiker te blijven bereiken. RNW Media, BNN-VARA, KRO-NCRV, VPRO, Mediafonds, EBU, CPO en het ministerie van OCW waren als partner aan het event verbonden.

Alle bezoekers van het event ontvingen ter inspiratie en als naslagwerk een gids bordevol best practices van binnen en buiten de media. Een van de voorbeelden is d Code Culturele Diversiteit die prima dienst zou kunnen om bij de omroepen, zowel ten aanzien van Personeel, de samenwerkingspartners, het aanbod en het publiek, diversiteit op een integrale manier te stimuleren.

link: Innoversity Parade

[templatera id=”340″]
print