[templatera id=”771″]

04 januari 2016

Skinder Hundal over culturele diversiteit en theater

Op 7 januari opent Festival Contact, een nieuw festival over culturele diversiteit, in Theater de Meervaart. Belangrijk onderdeel van de opening is het debat Culturele Diversiteit en Theater op donderdag 7 januari om 15:00 uur met Skinder Hundal van de New Arts Exchange als gastspreker. We nodigen je graag uit om hierbij aanwezig te zijn.

In samenwerking met binoq atana organiseert Festival Contact in de Meervaart het debat Culturele Diversiteit en Theater over de rol van de kunst in een diverser wordende samenleving, luisteren we naar voorbeelden uit het buitenland en wisselen we met elkaar van gedachten.

Klik hier voor gratis kaarten

Skinder Hundal (foto), directeur van de New Arts Exchange in Nottingham, een van de leidende black arts instellingen in de UK opent de middag met een prikkelende speech over de filosofie en ideologie van verschillende diversiteits-benaderingen in het kunstenveld en de gevolgen daarvan voor de samenleving.

skinder

Na de presentatie van Skinder Hundal en een korte presentatie van Abdelhadi Baaddi (performer bij ISH) worden de deelnemers uitgenodigd aan te schuiven bij de Open P-Cirkels over Publiek, Personeel, Programmering en Partners.
Centraal staat de vraag wat de rol is van de kunsten in het stimuleren van diversiteit op al die P’s. Een gespreksleider zorgt ervoor dat iedereen aan bod komt. Er wordt geen letterlijk verslag gemaakt, maar met het noteren van de kernwoorden ontstaat er aan het eind een goed beeld van de input van de groep. Na afloop van de P-Cirkels worden alle kernwoorden op de borden in de foyer geprikt ter inspiratie van het nagesprek.

[templatera id=”340″]
print