Sebo Bakker

Sebo Bakker, theatermaker, acteur en trainer.
Sebo studeerde aan de Mimeschool in Amsterdam en studeerde daarna af aan de Sonia Moore Theatre School in New York. Sinds 1992 werkt hij bij ZID Theater, waar hij in alle groepsvoorstellingen meespeelde. In 2007-2008 speelde zijn multimediale solovoorstelling ‘Vincent & I’, die zowel in Nederland als in het buitenland (VS, Duitsland) op tournee ging.
Naast ZID Theater speelde hij mee in verschillende producties en films, waaronder de internationale producties (Parijs, Wenen, New York) ‘Universal Copyrights 1 and 9’ van Jan Fabre. (1995-97) en ‘Invisitors Vista’ van Kenzo Kusuda, alsmede in verschillende korte films o.a. in ‘Arend’ en ‘Humming Wires’ (Openingsfilm Rotterdams film festival ‘99) van David Haneke. Voor het volgen van de specialisatie bij Yoshi Oida ontving hij, als één van de weinigen, een beurs van het Fonds voor de Podium Kunsten.
Behalve zijn werkzaamheden als acteur en performer geeft Sebo Bakker regelmatig trainingen en workshops in fysiek theater aan professionals, jongeren en kinderen, in binnen- en buitenland. Sinds 1999 werkt hij samen met Karolina Spaić aan het ontwikkelen van een eigen methode binnen kunsteducatie en community art en is hij artistiek coördinator van kunsteducatie van ZID sinds 1999. In 2013 werd  Sebo Bakker genomineerd voor  Amsterdammer van het jaar, voor zijn bijzondere bijdragen als kunsteducatie verbinder van de stad.

[templatera id=”181″]

Programma, Personeel, Publiek, Partners

Werkzaam in Regio: Amsterdam West

Facebook

YouTube

 Website

sebo@zidtheater.nl
De Roos van Dekamaweg 1
020-4888449

[templatera id=”185″]
print