Om inclusie te bewerkstelligen is het belangrijk om de gehele organisatie mee te krijgen. Sarita Bajnath verzorgt unconscious bias trainingen die zorgen voor inclusie en bewustzijn op een brede manier (intersectioneel) nl: Etniciteit, gender, beperkingen, lhbt+, classe etc. Daarnaast gelooft ze in het individuele verhaal naast de systemen de er in de maatschappij zijn.

Vaak wordt ze gevraagd om trajecten te geven en soms eenmalig een training die dan bestaat uit een interactieve lezing waar cultuurverschillen op een luchtige manier worden duidelijk gemaakt naast een lezing over privileges, racisme, validisme, seksisme etc en goede voorbeelden hoe het wel goed kan. Naast deze lezing geeft ze de privilegewalk zodat het naast cognitief ook emotioneel meer blijft hangen.
Voor de documentaire ‘Wit is ook een kleur’ van Sunny Bergman, heeft ze mede de training in elkaar gezet. Resultaat: Het is nooit saai doordat het interactief is waar persoonlijke verhalen uit de groep mogen aanhaken. Realistisch maar met humor en zelfreflectie, ik heb ook fouten gemaakt. De middenmoot wordt geactiveerd om inclusiever te worden, gesprekken worden verdiept en men gaat niet meer zo maar uit van aannames.
Soms wordt racisme en/of discriminatie in de groep duidelijk naar voren gebracht na de training waardoor men er iets mee kan doen. Handvatten hoe het wel zou moeten, veel inspirerende rolmodellen, een boodschap van hoop naast persoonlijke interactie.
Alle trainingen zijn zowel in het Engels als Nederlands.

Programma, Personeel, Publiek, Partners

Werkzaam in de Wereld

Linkedin

Instagram

Facebook

www.privilegetraining.nl

socratisch.nl@gmail.com

Deel deze expert:

print