Rajae El Mouhandiz | Kahina Productions

Rajae is een artistieke duizendpoot met een passie voor verhalen. Deze vertelt ze in haar gedichten, muziek, songs, door middel van indringende beelden, video’s, film en in het theater. Ook gaat zij graag live met haar publiek in gesprek. De kracht van verbeelding deelde Rajae op podia in binnen en buitenland, maar ook op fora zoals the US-Islamic World Forum, TEDx en op tv tijdens KRO recht uit het Hart. Rajae is geworteld in de Westerse samenleving en staat in verbinding met haar Marokkaans/Algerijnse Islamitische roots. Oost & West brengt zij op pluriforme wijze samen.

Rajae El Mouhandiz werkt, neemt op en treedt op in binnen- en buitenland. Zij produceert Maghreb-Soul & Jazz en bracht reeds twee albums uit. Rajae werkte de afgelopen jaren met artiesten zoals Raymzter, Amir Sulaiman & Richard Bona. Ze stond in het voorprogramma van Khaled en nam o.a. in Nederland, Parijs, Londen, California, Hollywood & Austin op met producenten van onder andere Barbara Streisand, Aaliyah, Ziggy Marley en 2Pac. Naast inhoudelijke visie, artistieke visie, beleidsvisie is Rajae ook een expert in doelgroep, marketing strategie, pr en outreach. Gericht op professionalisering Nederlands-Noord Afrikaanse markt, met name podium-kunsten, muziek industrie en talent ontwikkeling.

In 2012 ontving Rajae van The British Council een beurs. Haar beurs investeerde ze in het bemachtigen van een licentie en het werven van fondsen voor Hijabi Monologen NL. Samen met Theater Zuidplein/Stage-Z produceerde zij Hijabi Monologen NL en nam de rol van artistiek leider en marketing en outreach strateeg aan. In 2014 ging haar theaterproductie Hijabi Monologen NL in première en deze toerde succesvol langs uitverkochte theaters in Nederland. Hijabi Monologen kreeg lovende recensies en werd genomineerd voor de Gouden C.

Eind 2015 brengt Rajae als proloog op haar derde album een EP uit. Deze zal zij deze winter vanuit Frankrijk en Marokko in de Maghreb regio uitbrengen. Samen met haar uitgever, label en Urban Myth/SSBA ontwikkelt Rajae nu haar eerste solo muziek- theater voorstelling, die eind 2016 in premiere zal gaan en langs de theaters in Nederland zal toeren.

Recent heeft zij de Ariane de Rothschild fellowship gewonnen. Afgelopen zomer (2015) richtte zij op Cambridge University Kahina Productions op. Een innovatie kunst organisatie, die zich richt op de professionalisering van (Nederlands)- Noord Afrikaanse hedendaagse kunst, cultuur en makers. In de lente van 2016 zal zij in de tweede fase van haar fellowship op een universiteit in New York haar concept en de technologie erachter verder ontwikkelen.

Vanwege haar kunst en visie is Rajae in november 2015, voor de 7 jaar achtereenvolgens vermeld op de jaarlijkse publicatie van de 500 meest invloedrijke Moslims ter wereld. (TheMuslim500.com)

Rajae combineert met speels gemak kunst & cultuur aan de ene kant met het maatschappelijk debat, corporate bedrijfsleven en ondernemerschap aan de andere. Ze zoekt – in zichzelf, anderen en organisaties – altijd naar openheid, naar nieuwsgierigheid; naar ontplooïng, ontwikkeling en ontmoeting. Bijeenkomsten onder haar leiding of waar zij spreekt of optreedt, bouwen altijd aan iets moois, iets beters en iets gezamenlijks. Rajae brengt creativiteit vanuit haar achtergrond als muzikant, zangeres, producent, theater- en filmmaakster. En ze staat garant voor resultaat, dankzij haar ruime ervaring in het bedrijfsleven. Als dagvoorzitter, spreker of performer zorgt ze voor ervaringen die positief, effectief en inspirerend zijn.

[templatera id=”181″]

Programma, Personeel, Publiek, Partners

Werkzaam in Regio: Landelijk en internationaal

  @rajae

  kahinaproductions.nl

info@kahinaproductions.nl

[templatera id=”185″]
print