Myriam Sahraoui

GEBOREN TUSSEN TANGER EN TILBURG

Geboren en getogen in Marokko als kind van een Marokkaanse vader en een Nederlandse moeder. Zij heeft altijd op het kruispunt van twee werelden gestaan. Het bij elkaar brengen van die werelden is een belangrijk thema in haar leven. Haar werk komt daaruit voort of is er door geïnspireerd.

Ze studeerde Europese Studies aan de Universiteit van Amsterdam, werkte o.a. bij de Europese commissie in Brussel en bij de Nederlandse Omroep. Ontdekte de kracht van het narratieve en de ware ontmoeting tijdens haar werk als televisie researcher bij documentaires.

Samen met Elly Ludenhoff, Nazmiye Oral en Adelheid Roosen stond zij aan de wieg van Zina. Myriam is maker, speler, researcher en leider van projecten in het Zina wijkatelier De Vlugt in Amsterdam Slotermeer.  Samen met Psycho therapeute Jale Simsek ontwikkelt en geeft ze er de training IK ontmoet MIJ een training emotioneel lichaamswerk bestemd voor migranten vrouwen die aan zichzelf willen werken en gezonder, vitaler en gelukkiger in het leven willen staan.

Myriam is ook actief in het documentaire veld als maker en researcher, zij werkte bij de NTR en was daar 12 jaar medeverantwoordelijk voor de Prix Europa IRIS, de Europese prijs voor de beste Intercultuturele documentaire.

Myriam heeft in de eerste lichting van Atana (programma voor diversiteit in besturen) gezeten en bekleed verschillende bestuursfuncties in het culturele veld.  In 2016 heeft zij het Leiderschapsprogramma voor aankomende leiders in de culturele sector gevolgd. www.leiderschapincultuur.nl

Haar expertise op het gebied van Diversiteit ligt op het terrein van beleid, programmering en publieksbereik.

Programmering, Partners, Publiek

Werkzaam in Regio: Amsterdam

LinkedIn

zinaplatform.nl

myriam.sahraoui@gmail.com

Deel deze expert:

print