Melody Deldjou Fard

Iraans Nederlandse creatieve duizendpoot. Expert op het trein van Trends, Diversiteit, Programmering (Mode, Vormgeving en Beeldende Kunst), Marketing, Onderzoek en Concept. Cum laude afgestudeerd aan de HKU en UvU. Momenteel een onderdeel van OCW’s denktanknetwerk “Leiderschap in Cultuur” (LinC).

Melody Deldjou Fard, is van Perzische komaf. Op haar 15e vluchtte ze vanuit Teheran naar Nederland. Vastbesloten om haar nieuwe thuisland te omarmen, leerde zichzelf in vier maanden tijd aan de hand van de ondertitels van de soapserie “The Bold And The Beautiful”  de Nederlandse taal.

Vier jaar later, na het behalen van een HAVO diploma, begon ze een studie aan de Hogeschool Kunsten Utrecht.
Eerst richting Film (Storytelling) en daarna Communicatie, Trends& ModeVormgeving. Dankzij een onbegrensde visie op het creatief landschap, was ze al tijdens haar studie een pionier in de cultuursector. Zo Re-framde ze bijvoorbeeld de discipline mode en gebruikte ze het medium als een vorm van taal. Ze communiceerde aan de hand van eigenzinnige modeconcepten, maatschappelijke en politiek geëngageerde verhalen.

In 2010 studeerde ze cum laude af. En behaalde vele internationale publicaties en onderscheidingen. Ze werd in 2010 vanuit 600 creatieve talenten wereldwijd, geselecteerd om deel te nemen aan de prestigieuze Franse Mode en Fotografie festival Hyeres. Befaamde trend voorspeller Lidewij Edelkoort, benoemde haar als een van de Europa’s creatieve sterren van de toekomst. Door een meerdimensionale kijk, een gedurfde aanpak en een aangeboren gevoel voor marketing,
zorgt ze in haar vakgebied (Mode/Kunst en Cultuur)voor vernieuwing maar ook vaak voor discussies.

Anno 2016, werkt ze vanuit haar studio in Utrecht als een Creatieve duizendpoot. Dankzij haar Bi-culturele identiteit is ze in staat met haar creatieve werk een brug te slaan tussen de verschillende werelden. Ze is naast haar (Mode)Kunstenaarschap,  expert op het terrein van Diversiteit, Trends, Concept, Marktonderzoek, Marketing, Programmering (Mode, Vormgeving en Beeldende Kunst). Daarnaast is Melody momenteel een onderdeel van Denktank/Netwerk LinC (Leiderschap in Cultuur).
Het netwerk is vanuit ministerie OCW opgezet om de cultuur sector te inspireren en te vernieuwen.

Melody zet zich binnen LinC gedreven in voor o.a. thema diversiteit (cultureel, gender en leeftijd). Ze gelooft in de kracht en de veelzijdige schoonheid van onze kleurrijke samenleving. “Creativiteit is een belangrijk middel om onze geglobaliseerde samenleving in deze roerige tijden te verzoenen.”

Programma, Personeel, Publiek, Partners

Werkzaam in Regio: Internationaal

LinkedIn

Twitter

Facebook

melodydeldjoufard.com

melodydeldjoufard@gmail.com

Deel deze expert:

print