[templatera id=”771″]

Diversiteit in Programmering en Publiek

16 augustus 2016

Tijdens het congres van de Vereniging van Poppodia en Festivals (VNPF) op 14 september 2016 staat de Code Culturele Diversiteit centraal tijdens de sessie: Diversiteit in Programmering en Publiek: (hoe) werkt dat?. Poppodia en festivals richten zich op jongeren en zijn bij uitstek de plek waar jonge, nieuwe muzikanten hun vlieguren kunnen maken. Terwijl de jongere generaties steeds cultureel diverser worden, lijkt het publiek van de podia op veel plekken overwegend ‘autochtoon’ Hollands te zijn. Waar ligt dat aan en welke manieren zijn er om nieuwe publieksgroepen aan te trekken?
Zien poppodia de nieuwe publieksgroepen als een economische kans of juist barrière? Kennen de poppodia de voorkeuren van cultureel diverse groepen binnen hun gemeente of regio?
Hoeveel invloed hebben de publieksvoorkeuren op de programmering bij de poppodia? Hoe zit het met programmeren van de niet westers muziek?
Drie korte inleidingen  door o.a. Richtje Sybesma (aanjager Code Culturele Diversiteit), Majel Blonden (directeur Paard van Troje) en Yinske Silva (zangeres, perfomer ‘van Braziliaans tot Afrikaans’).

Datum: 14 september 2016
Plaats: Doornroosje, Nijmegen

[templatera id=”340″]
print