Deel dit nieuwsbericht:

Skin Deep

11 december 2017

Gesprekken over huidskleur zijn vaak explosief, emotioneel of worden vermeden. De Rode Hoed organiseert een serie debatten om te onderzoeken waarom dat zo is en hoe het beter kan. Met volop ruimte voor twijfel, frustratie en humor.

Er is de laatste tijd veel aandacht voor de actuele en persoonlijke gevolgen van het migratieverleden van vooral Surinaamse en Antilliaanse Nederlanders. De aanleidingen variëren van Zwarte Piet en slavernijverleden tot de naamgeving van naar helden uit de VOC-tijd vernoemde gebouwen en straten. De openbare discussie hierover verloopt vaak heftig, en hij lokt regelmatig anti-zwart racisme uit. Daarom vindt op initiatief van wethouder Kukenheim een serie gesprekken plaats in de Rode Hoed.

In de programma’s worden onderwerpen zo nodig door theorie en wetenschap ondersteund. Er wordt bewustwording bereikt door in gesprek standpunten, inzichten en ervaringen uit te wisselen. Daarvoor is een veilige sfeer nodig die uitnodigt om gedachtes en twijfels te delen en van mening te veranderen.

In oktober en november vonden de eerste twee bijeenkomsten plaats. De volgende data zijn:

  • Dinsdag 12 december 2017
  • Dinsdag 13 februari 2018
  • Dinsdag 13 maart 2018

Locatie

De bijeenkomsten zullen plaatsvinden in de Rode Hoed, Keizersgracht 102, Amsterdam.

Meer informatie

Houd de website www.rodehoed.nl in de gaten voor meer informatie.

print