Deel dit nieuwsbericht:

DDG Seminar: The Making Of... diversiteit in de film- & tv-sector

12 september 2016

De Dutch Directors Guild gaf dit voorjaar leiding aan de werkgroep diversiteit met daarin vertegenwoordigers van de FPN, Netwerk Scenarioschrijvers en ACT. De aanbevelingen van deze werkgroep worden door bestuurslid Tessa Boerman gepresenteerd op het seminar The Making Of… diversiteit in de film- en tv-sector, dat de DDG in samenwerking met ACT en het Nederlands Film Festival, met een financiële bijdrage van het Nederlands Filmfonds, op dinsdag 27 september 2016 organiseert.

Verder worden tijdens dit seminar inspirerende cases en best practices gepresenteerd, zowel vanuit Nederland als vanuit een internationale context. Alle departmenten komen aan bod: regie, acteren, scenario en productie. Gastsprekers zijn onder anderen: Nike Jonah, Rodney Charles, Hesdy Lonwijk, Ghieslaine Guardiola, Karim Traidia, Karima Belhaj en Doreen Boonekamp.

PROGRAMMA

Dinsdag 27 september 2016
Stadsschouwburg Utrecht, Blauwe Zaal

13.00-13.15 uur Inloop

13.15 uur Muzikale ontvangst door Meral Polat (Nederlands actrice, theatermaakster en zangeres van Turks-Koerdistaanse komaf) en Remco Sietsema (Trekharmonica)

13.20 uur Welkom en opening door dagvoorzitter Kim Coppes 

13.25 – 13.45 uur Keynote Nike Jonah (ex- senior diversity officer bij de Arts Council van Engeland en bestuurslid European Cultural Foundation). Wat is er, ongeacht context van land/cultuur, van belang voor culturele diversiteit; wat is de noodzaak, hoe komen we tot echte veranderingen? Welke valkuilen zijn er?

13.45 – 14.05 uur  Best Practice Regie: Hesdy Lonwijk
Regisseur Hesdy Lonwijk vertelt over zijn ervaringen sinds zijn eindexamen aan de NFTA. Na afloop van de presentatie is er een Q&A met zaal.

14.05 -14.25 uur  Interview met Tessa Boerman (bestuurslid DDG en documentaire regisseur) over de werkgroep diversiteit / lancering toekomstplannen / Coaliton of the willing.

14.30 – 15.00 uur  (Kleuren) blind casten; interactieve quiz van ACT Acteursbelangen
(Kleuren)blind casten. Het klinkt zo eenvoudig, maar in de praktijk zijn de goede bedoelingen vaak niet opgewassen tegen onze unconscious biases; onze onbewuste vooroordelen. Niet zolang we zelf nog blind zijn voor wat die vooroordelen zijn. Via een interactieve quiz zal ACT de onbewuste denkbeelden van het publiek testen.
Presentatie: Ghieslaine Guardiola
Panelleden: Dennis Overeem, Dewi Reijs en Maeve van der Steen.

15.00- 15.30 uur PAUZE

15.30- 15.35 uur Muzikaal intermezzo Meral Polat (zang) en Remco Sietsema (Trekharomica)

15.35 – 15.55  Interview met regisseur Karim Traidia
Traidia was Gouden Kalf winnaar met De Poolse bruid in 1998 en is kroniekschrijver van het eerste uur van de Nederlandse multiculturele samenleving. Hij vertelt over zijn ervaringen als regisseur in Nederland en daarbuiten.

15.55- 16.35 uur  Panel over diversiteitsbeleid: Wat zijn de do’s en dont’s? o.l.v. Kim Coppes
Wat is effectief beleid? Filmfonds heeft nieuwe regelgeving aangekondigd, daar kan op worden gereageerd
Gasten o.aDoreen Boonekamp (directeur Nederlands Filmfonds), Karima Belhaj (voormalig ING hoofd diversiteit).

16.35-17.00 uur Best practice: Acteren, scenario Rodney Charles
Rodney Charles/ UK  (Hollywood acteur, schrijver, regisseur en producent/vice president van de African Actors Association). Schreef en regisseerde o.a. African Cowboy en speelde in o.a. Tears of the sun van Antoine Fuqua met o.a Bruce Willis en Monica Bellucci.

17.00- 17.20 uur Best practices Productie 
Kim Coppes interviewt Monique Busman (producent De Familie) en  Aydin Dehzad (Kaliber Film)

17.20 Afsluiting en Wrap up door Kim Coppes

17.30 uur Borrel in foyer van Blauwe Zaal

Tickets
Interesse om te komen, laat het ons weten via: events@directorsguild.nl ovv Seminar Diversiteit
DDG-leden kunnen gratis naar het seminar en ook niet leden kunnen het seminar bezoeken. Zij kunnen hier, voor 15 euro (inclusief borrel na afloop) een kaartje kopen.

Deelnemers aan de Nationale Filmconferentie kunnen via de online-kassa van het Nederlands Film Festival een gratis kaart bestellen. Zie voor meer informatie: https://www.filmfestival.nl/profs_nl/evenementen/seminar-the-making-of-diversiteit-in-de-filmsector-2016

NB: het NFF biedt dit jaar elke dag de mogelijkheid om gebruik te maken van een lunchbuffet (12,50 euro) in Zindering in de Stadsschouwburg. Als je hier gebruik van wilt maken, klik dan hier voor meer informatie.

DDG Seminar: The Making of … diversiteit in de film- en tv-sector
Wanneer: dinsdag 27 september 2016
Tijdstip: 13.00 – 17.30 uur – met aansluitend borrel in de foyer
Waar:  Stadsschouwburg, Blauwe Zaal, Utrecht
Voertaal: Engels en Nederlands

Dit seminar wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Nederlands Filmfonds. 
print