Deel dit nieuwsbericht:

Learn, Participate & Connect: International Decade for People of African Descent

25 november 2016

Maandag 12 december 2016 organiseert het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de conferentie Learn, Participate & Connect: Decade for People of African Descent in Amsterdam. De conferentie staat in het teken van kennis delen, versterking van eigen kracht, samenwerking en verbinding. Voor een ieder die geïnteresseerd is in ons gedeelde verleden en gedeelde toekomst in Nederland.

Host van de dag zijn Shay Krueger en Andrew Makkinga.

Wij openen met het John Angoh Choir en een inspirerende speech van Antony Grimes, human rights activist betrokken bij de protesten in Ferguson. Tijdens de ochtend, middag en avond is er een veelzijdig aanbod aan films, panels, hoorcolleges, debatten, workshops en trainingen. Thema’s die aan bod komen zijn onder meer: “Diversiteit aan de top”, “Gelijke kansen in het onderwijs”, “Wit is ook een kleur”, “Zwarte rolmodellen”, “Africa Unite”, “Koloniaal en Slavernijverleden” en “Vluchtelingen aan het woord”.

Nationale en internationale sprekers waaronder Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Minister van der Steur van Veiligheid & Justitie (via Livestream), Anthony Grimes, Cécile Kyenge, Ewald Vanvugt, Maritza Russel, Barryl Biekman, Antoin Deul, Igor Ivakic, Raja Felgata, Mitchell Esajas, Beylula Yosef, Mary Tupan, Simone Zeefuik, Anita Abaisa en Simion Blom. Op het programma staan verder muzikale optredens van o.a. Sabrina Starke, Shauntell, Yokechia en Princess The DeeJay.

Infostands waar maatschappelijke organisaties en grassroots zich presenteren en speeddates rond banen bij de overheid, gezondheid, welzijn en anti-discriminatie.

Varia
Een gevarieerd culinair aanbod met diverse overheerlijke Foodstands waar u vanaf 12.00 tot 21.00 uur van kan genieten. Ook is er een blackmarket aanwezig met hand-made en fairtrade-mix producten.

Mocht u geen oppas kunnen vinden? U kunt uw kinderen twee uur bij de crèche brengen op onze locatie. Deze crèche is tot 17:00 beschikbaar (gratis).
Aanmelden conferentie en belangstelling voor sessies
Meld u hier aan voor deelname aan de conferentie.

print