Urban, Jong Talent, e-Cultuur, Interdisciplinair, Participatie, Community Art

www.whatsupijburg.nl

[templatera id=”209″]

Op Ijburg is er eind 2013 een start gemaakt om met jongeren eigen media items te maken over de actualiteiten op Ijburg. Dit om zichtbaar te maken wat er precies onder de Ijburgse jongeren leeft.

Na diverse brainstormsessies is er vorige jaar onder andere een begin gemaakt, met het bedenken van een website (platform) whatsupijburg.nl. Na de promotie in een uitgebreid artikel in de brugkrant samen met de productie van negen filmpjes met jongeren op Ijburg, is nu dan eindelijk de site online.

Whatsupijburg.nl wordt beheert door Ijburgse jongeren zelf (Jongerenredactie) onder begeleiding van Safoan Mokhtari (24-Karaat). Het mediaproject is in samenwerking met Coen Heteren (Dynamo).

Jongerenredactie

De jongerenredactie brengt de actualiteiten in op het gebied van werk/stages, dagelijkse bezigheden, sport muziek en cultuur op Ijburg. De redactie zal met de begeleiding bepalen welke items prioriteit krijgen en gepost worden. Alle jongeren kunnen er hun ideeën, verhalen en dromen kwijt. We werken bottom-up en leggen de focus in het verbinden van subgroepen. We gaan op zoek naar sleutelfiguren in de buurt en vragen hen zich te verbinden met whatsupijburg. De jongeren van de redactie kunnen o.a. via whatsupijburg de activiteiten op Ijburg zichtbaar maken, zodat deze jongeren elkaar weten te vinden en voortaan op Ijburg samen geschiedenis gaan maken.

Media Project

De jongeren die geworven worden voor de redactie, krijgen speciale workshops op verschillende gebieden zoals interview technieken, camera techniek, belichting en montage (Media Project). Samen bepalen ze welke items er in een bepaalde periode worden gemaakt en wie daar welke rol in heeft. (camera man, montage, presentatie, productie). Leren media maken met minimale middelen is een doel. Dus een workshop fotografie met je mobiel en dergelijke passen goed in dit project. Ook artikelen schrijven voor een blog of bijvoorbeeld de brugkrant is hier een onderdeel van.

Uiteindelijk vormt deze groep een redactie die met verschillende kanalen kan gaan communiceren met bewoners, ondernemers en ambtenaren en politici. De jongerenredactie legt activiteiten vast die op Ijburg spelen en kunnen zo in beeld brengen wat er voor en door jongeren wordt georganiseerd op Ijburg. Dit project kan ook andere projecten ondersteunen, zoals het maken van een eigen video clip die bijvoorbeeld tijdens een rap is opgenomen in de mobiele studio. Wij zijn altijd opzoek naar nieuwe jongeren voor de redactie, mocht jij interesse hebben meld je dan aan via het mailadres onderaan in de website.

[templatera id=”224″]
print