[templatera id=”209″]

Fresku gaat voor het eerst de theaters in. Zijn allereerste one-man programma ‘Welkom bij de Fresku show’ wordt de komende maanden in kleine theaters en op De Parade gespeeld, om in november groots in première te gaan met een indrukwekkende theatertour door het hele land. In totaal staan er ruim zeventig data op het programma waaronder voorstellingen in de Amsterdamse Kleine Komedie, Luxor in Rotterdam en in De Stadsschouwburg van Utrecht. ‘Welkom bij de Fresku show’ is een theatervoorstelling met muziek, humor en verhalen.

‘Welkom bij de Fresku show’ gaat over de eeuwige tweestrijd van Roy “Fresku’ Reymound (Eindhoven, 26 oktober 1986). Fresku is een trotse Antilliaan die tevens jaren op Curacao heeft gewoond. Maar hij is net zo goed een echte Eindhovenaar met Brabantse humor. Fresku is artiest en vader, een volwassen kind en een politiek beschouwer. Constant voert hij diverse innerlijke oorlogen met als belangrijkste wapens poëzie en humor.

Fresku heeft een hoop te vertellen en te delen. Niet alles kan hij kwijt op een plaat of tijdens een festival. In het theater wisselt hij zijn scherpe raps af met grappige persiflages en zien we of hij zijn heilige oorlog gaat winnen, of dat hij het moet afleggen. ‘Welkom bij de Fresku show’ is tot stand gekomen met en onder regie van Titus Tiel Groenestege.

Fresku brak in 2008 door met enerzijds de meligheid van het typetje Gino Pietermaai en anderzijds de openhartige nummers ‘Brief Aan Kees’ en ‘Twijfel’. Die combinatie van grappig en serieus, van knipoog en oprechtheid, kenmerkt Fresku’s werk. Die combinatie van uitersten slaat aan – en in één klap behoort Fresku tot de top van de Nederlandse hiphop. Drie albums, vele awards en diverse tours later is het tijd voor een nieuw hoofdstuk… Welkom bij de Fresku show!

De kaartverkoop voor de voorleesvoorstellingen, try-outs en theatertour zijn van start.

Kaartverkoop voor De Parade is tevens van start

print