Theater, Podium, Participatie, Jong Talent, Spoken Word, Community Art, Interdisciplinair

theaterzuidplein.nl

[templatera id=”209″]

Kom(t) binnen!

Theater Zuidplein is het podium van NU met theater dat je raakt. Het theaterprogramma, de prijs van de toegangskaartjes en het hoge serviceniveau zijn afgestemd op mensen met de meest uiteenlopende achtergronden. Het podium is er dus ook voor mensen met een kleinere beurs en voor mensen waarvoor het minder vanzelfsprekend is om naar het theater te gaan.

“Ik ga naar Theater Zuidplein om uit te vinden wie ik ben en om te ontdekken wat ik van iets vind.”
De voorstellingen van Theater Zuidplein gaan over onderwerpen die op dit moment spelen in de samenleving. In Theater Zuidplein reageert het publiek veelal direct op datgene wat op het podium te zien is en dat levert een heerlijke levendige sfeer op. Er is een zeer breed aanbod van voorstellingen in ons theater te zien: cabaret, dans, toneel, theaterconcerten, jeugdtheater, jongerentheater, middagtheater voor ouderen, festivals en voorstellingen van gastprogrammeurs.

Totaalbeleving
Theater Zuidplein wil meer zijn dan een theater alleen. Zo worden er rondom alle jeugd- en jongerenvoorstellingen aansluitend activiteiten georganiseerd. Daarnaast bieden we bij veel voorstellingen bijzondere hapjes en drankjes uit diverse landen. Ook is er bij Theater Zuidplein altijd kans op een ‘meet & greet’ met de artiesten.

Achter het theatercafé en in de foyers schuilt een geweldig team horecamedewerkers en vrijwilligers. Het team bestaat uit gedreven personen met veel inlevingsvermogen als het gaat om eten, sfeer en muziek. Het team draagt een gevoel uit dat iedereen welkom is in Theater Zuidplein en ontvangt bezoekers en gezelschappen met oprechte nieuwsgierigheid en open armen. De diversiteit binnen het team is, net als bij de bezoekers, voor een groot gedeelte een afspiegeling van de Rotterdamse inwoners. Ervaring leert dat bezoekers dit prettig vinden en graag in het theater terug willen komen.

Landelijk toonaangevend en innoverend beleid

Wij zijn een ambitieus theater dat er voor kiest om vooral voorstellingen te programmeren over onderwerpen die momenteel spelen in de samenleving, ook voor bezoekers die veelal niet gewend zijn regelmatig naar het theater te gaan. De afgelopen jaren waren we erg succesvol en trokken vele nieuwe bezoekers als gevolg van vernieuwend beleid waarbij we de klant centraal stelden. Daardoor is ons imago onder publiek, vakgenoten, bedrijfsleven en subsidiënten flink verbeterd.

We staan onder vakgenoten in Nederland en in Europa, bij (gemeentelijke) overheden bekend als toonaangevend en vernieuwend op het gebied van ’innovatief diversiteitbeleid’. We weten met een vernieuwende programmering en marketing èn een uitgekiend personeelbeleid nieuwe doelgroepen naar ons theater te halen. Ons publiek bestaat voor 50% uit jongeren (mix van culturele achtergronden), voor 25% uit volwassen Rotterdammers met een meervoudige culturele achtergrond (Nederlands gecombineerd met o.a. Turks, Marokkaans, Surinaams, Antilliaans, Kaapverdiaans, Chinees e.d.) en voor 25% uit volwassen Rotterdammers met alleen een Nederlandse culturele achtergrond. Ons publiek, dat voor circa 50% uit Rotterdam komt en circa 50% uit het Rijnmondgebied, kenmerkt ons theater als gastvrij, bruisend, creatief, jong en ‘van alle Rotterdammers’.

Wij ontvingen voor ons innovatieve beleid al in 2008 de Koploperstop uit handen van Minister Plasterk. We worden regelmatig als spreker gevraagd op nationale en Europese congressen om onze expertise op dit gebied met anderen te delen.

[templatera id=”224″]
print