Beedlende Kunst, Cultuureducatie

art-s-cool.nl

[templatera id=”209″]

“Tegen alle negatieve berichtgeving in vecht een groep kunstenaars in de Haagse Schilderswijk voor een beter imago van hun wijk. De kinderen hebben de toekomst, zeggen ze, en daarom moet bij hen de kiem worden gelegd om weer positiviteit in de wijk te brengen. En dat lijkt de kunstenaars van Art-S-Cool goed af te gaan.“ Trouw (28 september 2014)

Art-S-Cool is dé kunstschool uit de Haagse Schilderswijk. Ons collectief van kunstenaars en vormgevers brengt kinderen, hun ouders en bewoners in aanraking met diverse disciplines uit de beeldende kunsten.
We organiseren sociaal-artistieke projecten in de wijken, geven workshops en cursussen na en onder schooltijd voor jong en oud.
Het Art-S-Cool project ‘Schilderswijk Catwalk’ vond plaats tijdens het Schilderswijkfestival. Onder leiding van de kunstenaars van Art-S-Cool maakten kinderen kleding, hoeden, kostuums, tassen en accessoires van o.m. recycle materiaal. Voor ouders en publiek showden de modellen hun kleding op de Schilderswijk Catwalk. Fotograaf Henriëtte Guest maakte van ieder kind een modelfoto. Deze prachtige foto’s waren tijdens de Kinderboekenweek in oktober te bewonderen.

Andere wijkprojecten van Art-S-Cool zijn ‘Later als ik groot ben’, ‘Verbeter de wereld…,begin bij de wijk’en ‘Blij met jou!’.
Hou onze website in de gaten, want ook dit jaar komt er weer een groot project aan: “De Haagse Dierentuin, van klein naar groot naar GIGANTISCH”

[templatera id=”224″]
print