Deel deze BP:

In Samenloop van Omstandigheden geeft voormalig vluchteling Saman Amini door middel van zijn eigen leven de huidige vluchtelingenkwestie een menselijk, eigentijds gezicht. Door de voorstelling op allerlei plekken te spelen: in theater, op Festival de Parade tijdens TedX bereikt hij met zijn intrigerende, schrijnende en bijzondere verhaal een enorm divers publiek dat vaak geëmotioneerd achter blijft. Het sterke aan de voorstelling is dat hij zijn vluchtelingenverhaal vervlecht met algemene gebeurtenissen die in ieders leven voorkomen waardoor de voorstelling toegankelijk en herkenbaar is voor iedereen.

De uit Iran afkomstige acteur Saman Amini vluchtte samen met zijn moeder en zusje op 11 jarige leeftijd naar Nederland. Hier kwam hij al op jonge leeftijd in aanraking met Theatergroep DOX. Hij bleek een groot talent te zijn en stroomde moeiteloos door naar de acteursopleiding van Toneelacademie Maastricht. Saman speelde onder andere in televisieseries Flikken Maastricht, Van God Los en in de theaterhit Nobody Home van regisseur Daria Bukvić, die na een succesvolle tour in 2015 in reprise is gegaan in 2016. Najaar 2016 tourt hij ook onder haar regie door Nederland met Jihad de voorstelling. In 2016 maakte Saman bij Paradiso Melkweg Productiehuis zijn eerste, korte solo Samenloop van Omstandigheden , een persoonlijke muziektheatervoorstelling. Samenloop van Omstandigheden wordt met extra materiaal avondvullend gemaakt.

Paradiso Melkweg Productiehuis (PMP) is in 2001 opgericht door Amsterdamse poppodia Paradiso en Melkweg. PMP is een huis voor jonge muzikale makers die opereren op het snijvlak van popmuziek en theater, dans, visual art en beeldende kunst. PMP biedt de jonge makers de mogelijkheid speciale projecten te maken voor het popcircuit, festivals en bijzondere locaties.

print