Festival, Participatie, Community Art, Dans, Mode, Muziek, Dance, Urban, Jong Talent 

rotterdamunlimited.com

[templatera id=”209″]

Robin Rotterdam Unlimited is één van de grootste evenementen van Nederland waarin de super diversiteit centraal staat. Het festival is ontstaan uit Dunya Festival en Zomercarnaval, beide met een staat van dienst van ruim drie decennia. In 2013 werden deze twee festivals samengevoegd en Robin Rotterdam Unlimited was een feit. Het festival trekt ruim 900.000 bezoekers uit binnen- en buitenland naar het centrum van Rotterdam voor een vijfdaagse beleving op het gebied van kunst en cultuur, live-optredens van grote internationale artiesten en alles wat de stad Rotterdam te bieden heeft.

Zomercarnaval

Het is niemand ontgaan dat de Zomercarnaval Straatparade in 2015 niet is doorgegaan vanwege de zomerstorm, maar op 30 juli 2016 is de Straatparade weer back!! Rotterdam wordt dan overspoeld door een golf van kleur, vreugde en energie. Ruim 30 praalwagens, 2.500 dansers en danseressen, een route van ruim 5km en de mooiste kostuums. Uiteraard is ook de Battle of Drums een onmisbaar onderdeel van Zomercarnaval! Zomercarnaval verandert de straten van Rotterdam tot één grote streetparty en iedereen is uitgenodigd. Klik hier voor meer info over Zomercarnaval.

Special projects

Net als de grote metropolen zoals New York, Los Angeles en Londen is ook Rotterdam een stad van vele culturen. Rotterdam kent ruim 174 verschillende culturen en nationaliteiten die allen een sterke traditie hebben op het gebied van kunst en cultuur. Surinamers, Antilianen, Chinezen, Turken, Marokkanen. Slechts een kleine greep uit de vele culturen die in Rotterdam zijn gevestigd. Deze cultuur tradities worden tijdens Robin Rotterdam Unlimited als speciale projecten gepresenteerd in o.a. De Doelen en gelden als de exclusieve parels van het festival. Meer informatie over deze speciale projecten volgen snel, stay tuned..

Festivalmarkt

De Mercado is de keuken van Robin Rotterdam Unlimited en ook hier zijn veel verschillende culturen terug te vinden, van Surinaams, Hindoestaans, Chinees tot Antiliaans en van fastfood tot heerlijk gezonde maaltijden. De Mercado is op vrijdag 29 juli en zaterdag 30 juli te vinden op de Coolsingel en het Schouwburgplein in het centrum van Rotterdam. Bent u geïnteresseerd in een eigen marktkraam?

Klik dan hier voor meer informatie.

Natuurlijk is de locatie van het Robin Rotterdam Unlimited ook een zeer aantrekkelijk gegeven: midden in het centrum van Rotterdam! De stad aan de Maas biedt een enorm aanbod op het gebied van architectuur en een zeer levendige culturele scene. Met name de uitgaansgelegenheden op de Witte de Withstraat, De Meent en hippe clubs zoals Bird en Biergarten zijn geliefd bij de bezoekers van Robin Rotterdam Unlimited. Deze locaties bevinden zich allen op loopafstand van het festivalterrein, maar zijn ook zeer toegankelijk met het openbaar vervoer.

Bekijk de aftermovie van Robin Rotterdam Unlimited 2015 voor een beeldende indruk:

 

[templatera id=”224″]
print