Poëzie, Literatuur, Podiumkunsten, Spoken Word

poetrycircle.nl 

Deel deze BP:

Poetry Circle Nowhere

Poetry Circle Nowhere is een landelijk platform voor schrijvende performers en performende schrijvers dat performances en voorstellingen maakt voor theaters, festivals, huiskamers, boomhutten en andere plekken. En host Poetry Circles in Rotterdam, Amsterdam, Leeuwarden, Tilburg en Eindhoven. In elk van deze steden komen wekelijks schrijvers en performers samen om hun kunsten te ontplooien. Excellente talenten stromen uit deze kweekvijvers door naar Poetry Circle Nowhere; een collectief van artiesten die performances en voorstellingen maakt voor prominente podia in binnen- en buitenland.

Achtergrond
In den beginne was het woord…..en een groepje enthousiaste schrijvers, een bevlogen workshopmaster, een slecht verlicht lokaaltje in jongerenproductiehuis Nowhere in Amsterdam- Oost en hoofden vol poëzie en dromen. Na een eerste workshopserie en een bescheiden optreden groeide de behoefte om meer te schrijven, te experimenteren, te leren van masters, om op podia over de hele wereld te schitteren, om spoken word naar plekken te brengen waar ze dat eerder nog niet hadden gehoord, om de grenzen van het genre eens flink op te rekken, om buiten de hokjes te kleuren, te flirten met dans, muziek, theater, beeld en alles wat er tussen in zit…kortom de behoefte aan een Groots Avontuur. En zo geschiedde…en ze noemden het de Poetry Circle Nowhere.
Poetry Circle Nowhere is in 2007 gestart door Lies Aris en Babs Gons. In 2010 stapte Jorien Waanders als zakelijk leider in. Babs Gons was artistiek leider tot 2014. De groep groeide uit tot een professioneel gezelschap met een indrukwekkende cv van optredens, voorstellingen en poëtische (internationale) samenwerkingen. Poetry Circle Nowhere stond o.a. op het internationale theaterfestival Contacting the World in Manchester, Read My World Internationaal Literatuurfestival, op Oerol, Mysteryland, Noorderzon, Solar Festival. Poetry Circle werkte samen met vele gastdocenten, theatermakers en regisseurs waaronder Wonder Allen-Smith, Sjaan Flikweert, Ursula Rucker, Lucas de Man, Neske Beks, Benji Reid (GB), Akwasi, Typhoon, Ellen Deckwitz, Maarten Das, Breis (GB) en Sharrif Simmons (VS).

Wie
Poetry Circle Nowhere huist in productiehuis NOWHERE in Amsterdam en wordt geleid Jorien Waanders.
Elke Circle kent een eigen coach die de jonge poëten begeleid. Dit zijn in 2016/2017 o.a. Jörgen Gario,  Babs Gons, Joost van Kersbergen, Adeiye Tjon en Gery Mendes. Zij zetten vele theatermakers, dichters, schrijvers en rappers in als gastdocenten.
In elke stad wordt nauw samen gewerkt met de lokale partners, Hip Hop Huis, De Kennismakerij, Neushoorn, Hip Hop Lab 040 en NOWHERE.

 

Met dank aan
Poetry Circles worden financieel (mede) mogelijk gemaakt door:
Prins Bernard Cultuurfonds
Fonds voor Cultuurparticipatie
Amsterdams Fonds voor de Kunst
Provincie Noord Brabant
BKKC
Gemeente Amsterdam

print