Participatie, Podium

openmindrotterdam.com

[templatera id=”209″]

Spraakmakend podium voor diversiteit

Open Mind Rotterdam is een onafhankelijk podium waar iedereen in Rotterdam aan kan deelnemen. Open Mind Rotterdam slaat bruggen tussen mensen, groepen, bedrijven en organisaties in de stad. Het uitgangspunt is dat iedereen uniek is en dat ook moet kunnen uiten. Zo leren en groeien we met elkaar. De nieuwe beweging zet deze woorden om in daden. De organisatie werkt samen met alle betrokkenen op Rotterdamse wijze aan een veelzijdige en verrassende stad. Rotterdam is een bijzondere stad die al eeuwen diversiteit als een van de pijlers voor een waardevolle, beweeglijke samenleving heeft gebruikt. Die traditie zetten we voort.

Stadsbrede ondersteuning

We praten juist in Rotterdam veel over onze diversiteit. Open Mind Rotterdam wil verder gaan dan praten en letterlijk ‘in beweging’ komen. De beweging kan inmiddels rekenen op de ondersteuning van een aantal vooraanstaande organisaties en personen.

Dat doen we door uiteenlopende evenementen op uiteenlopende plekken te organiseren met steeds weer andere thema’s. Zo leggen we verbindingen, niet alleen tussen de verschillende groeperingen en plaatsen in de stad, maar vooral ook tussen mensen die met een Open Mind onze stad verder verrijken. Elke laatste donderdag van de maand hebben we een verrassend programma ergens in de stad en daarnaast is er altijd ruimte voor spontane initiatieven.

Deze website is het online podium voor diversiteit in de stad met spraakmakende columns, ruimte voor gesprekken en het ontwikkelen van visies en strategieën waar iedereen in en buiten de stad van kan profiteren. De doelstelling van Open Mind Rotterdam is gericht op de lange termijn: met een Open Mind de verrassende en diverse dynamiek van onze stad en zijn inwoners stimuleren.

Open Mind Rotterdam is een initiatief van RotterdamV (kenniscentrum homo-emancipatie) en wordt ondersteund door alle Rotterdamse kenniscentra op het gebied van burgerschap: Dona Daria, RADAR en het Kenniscentrum Diversiteit.
Formaat, Werkplaats voor Participatief Drama organiseert de evenementen in samenwerking met RotterdamV.

[templatera id=”224″]
print