Theater

nobodyhome.nl

[templatera id=”209″]

Trailer Nobody Home

Nobody Home van regisseur Daria Bukvić ging in december 2014 met overweldigend succes in première. Een uitverkochte tournee volgde. Op 22 mei werd bekend gemaakt dat Nobody Home is geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2015 en daarmee behoort tot de beste voorstellingen van het afgelopen theaterseizoen. De voorstelling is tijdens het festival in september 2015 te zien in Amsterdam en gaat in april en mei 2016 op een uitgebreide tournee door het hele land.

In 1989 worden vier kinderen geboren in een veilig bed. Eentje in Iran, eentje in Syrië, twee in Bosnië. In de daaropvolgende elf jaar vluchten ze stuk voor stuk naar Nederland. In 2009 ontmoeten ze elkaar op de toneelschool in Maastricht. Vijf jaar later vertellen ze hun onwaarschijnlijke levensverhalen in Nobody Home.

Theatermaker Daria Bukvić gaat samen met haar drie acteurs en hun families op zoek naar de wortels van hun bestaan in Nederland. Een land waarin de afgelopen twintig jaar het vluchtelingenbeleid drastisch veranderde en de dynamiek tussen wij en zij voortdurend onderhevig is aan de waan van de dag. Vanuit het land van herkomst naar het asielzoekerscentrum, vanuit de toneelschool naar het podium.

Nobody Home is een ontroerend, kritisch en humoristisch portret van een jonge generatie gevluchte theatermakers die in het theater hun thuis proberen te vinden.

[templatera id=”224″]
print