Fotografie, Theater, Interdisciplinair

nietmeerzonderjou.nl

[templatera id=”209″]
“Ik zal niet doen wat je zegt. Ik zal mijn eigen pad volgen
en terwijl ik dat doe, 
zal ik me niet laten verstoten.
Ik zál anders zijn, maar Niet Meer Zonder Jou.”
Niet Meer Zonder Jou bestaat uit een foto-expositie in de openbare ruimte en een voorstelling – het gesprek. Over schurende, huiverige, soms angstige én dierbare ontmoetingen tussen een lid van de traditionele moslimgemeenschap en een meer vrijgevochten familielid.
In de voorstelling wordt een openbaar gesprek gevoerd tussen een moeder, Havva Oral (67), en haar dochter, Nazmiye Oral (46), over dat waar in het gezin niet over gesproken werd. Hoe kan ik weglopen als mijn benen niet van mij zijn? En hoe plavei ik de weg terug? Want ik heb recht op mijn plek in het gezin.

Fotograaf Cigdem Yüksel (26) herkende zich in het proces van Nazmiye, in haar dilemma. Dit inspireerde haar om een portretserie te maken. 20 Personen uit de gemeenschap waren bereid de Niet Meer Zonder Jou-ontmoeting voor de camera van Cigdem te laten plaatsvinden met een familielid of naaste. Dit heeft geleid tot een unieke foto-expositie in de openbare ruimte. Onder de tab Foto’s & Verhalen lees je het verhaal van de geportretteerden.

Luister hier naar het interview met fotograaf Cigdem Yüksel en Seval Okyay op EénVandaag (2 juni 2015)

Van 3 t/m 15 juni hangt deze foto-expositie in tramhokjes door de stad Amsterdam. Pak een tram of wandel een route met de plattegrond of JCDecaux app.

JCDECAUX APP

Gebruik als inlog 52060 met het wachtwoord dii34aqy
Apple | Android | BlackBerry
[templatera id=”224″]
print