Urban, Muziek, Jong Talent, Mode, Theater, Cultuureducatie, Beeldende Kunst

newartsnijmegen.nl 

Deel deze BP:

New Arts Nijmegen is een onderdeel van de Lindenberg, het Huis van de Kunsten. Zoals de naam al zegt, richt New Arts zich op de nieuwe kunsten; hiphop en urban arts staan hierbij centraal. Het is een platform voor, door en met jongeren waar nieuwe kunsten, ruimte om jezelf te uiten en talentontwikkeling voor iedereen de belangrijkste doelstellingen zijn. Bij New Arts kun je meedoen met activiteiten zoals workshops, talentenjachten, kunstprojecten theatervoorstellingen, hiphop-avonden en jamsessies. New Arts werkt met nieuwe kunsten in de vorm van rap, mode & fashionstyling, video, fotografie, theater, zang en beats maken. Bij New arts krijgen jongeren vanaf 11 jaar de ruimte om alles uit te proberen en te kijken wat bij hun past.

New Arts werkt op verschillende niveaus :

  • Een brede kennismaking d.m.v forumtheater en voorstellingen op scholen/jongerencentra met korte kenningsmakingsworkshops.
  • Een verdieping op New Arts Academy d.m.v workshoptrajecten waar in ongeveer 8 weken toegewerkt wordt naar een presentatie onder organisatiorische begeleiding door onze vakdocenten;
  • Producties waarbij je kan aansluiten bij verschillende projectgroepen zoals bijv, shows, clips, tracks, multidiscplinaire voorstellingen en uitwisselingsprojecten.
  • Talentenjachten en wedstrijden waar je je talent kan presenteren en ontwikkelen.

New Arts Nijmegen is opgericht in 2006 en is sinds 2009 onderdeel van de Lindenberg.

print