Beeldende Kunst 

naferlovesyou.com 

Deel deze BP:

NaferLovesYou Supermarket is een winkel op de Lijnbaan waar drie maanden lang wisselende exposities en activiteiten plaatsvinden die gaan over de Rotterdamse undergroundscenes en immigrantenculturen uit de jaren ’80, ’90 en ’00. De supermarkt onderzoekt hoe in de massamedia gecreëerde stereotypen van invloed zijn op ons zelfbeeld en op onze percepties van andere mensen. In elke generatie bestaan tegenbewegingen die inzien dat identiteit veranderlijk is en wij in de hedendaagse maatschappij de macht hebben om onszelf opnieuw uit te vinden.

NLYS is een bewegend en levend onderzoek: Hoe breken we uit en zorgen we voor onze eigen identiteit? NLYS brengt verschillende identiteiten samen en haalt stereotypen onderuit. Het kweekt onderling begrip voor wie we echt zijn, creëert trots voor de eigen glokale cultuur en is een aanvulling op de eigentijdse Nederlandse geschiedenis en culturele discours. Aan de hand van boeiende persoonlijke verhalen, intrigerende voorwerpen, meeslepende beelden en interactieve multimedia-ervaringen wordt de bezoeker uitgedaagd. Ze worden aangemoedigd om hun eigen verhalen te delen, hun eigen identiteit te bevestigen en de diversiteit in onze gemeenschap te vieren.

Elke vrijdagavond is er een activiteit in de vorm van een lezing, interview, workshop of rondetafelgesprek met gasten zoals Duvelduvel, Aruna Vermeulen of Isis Vaandrager. Ook voor kids wordt een reeks belevenissen georganiseerd en er komt o.a. een eerbetoon aan Rotterdams trots de Kapsalon. Er zijn exposities waar scenes (muziek, kledingstijl en gedragingen) van hindoestaanse rastafari’s, hiphop, R&B, house, bubbling en gabber voorbijkomen. Een vol programma wat nog in beweging is. Houd onze Facebook in de gaten en meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de activiteiten.

print