Festival, Theater, Dans, Comedy, Debat, Installaties, Film, Cross-Overs en Korte Acts

www.theaterbellevue.nl

Vijf Amsterdamse theatergezelschappen organiseren begin juni 2017 samen een nieuw driedaags podiumkunstenfestival met dans, theater, comedy, debat, installaties, film, cross-overs en korte acts. Op Mokum ID presenteren jonge kunstenaars hun visie op ‘de identiteit van het nieuwe Amsterdam’.

Initiatiefnemers zijn de gezelschappen Likeminds, ISH, Raymi Sambo | VIG, BackBone en Da Bounce en Theater Bellevue waar het festival ook zal plaatsvinden.

Raymi Sambo, één van de initiatiefnemers, is enthousiast dat eindelijk het festival een realiteit wordt. Hij zegt: “Waarvan je droomt, over hebt gefantaseerd en hebt gewerkt om dat eindelijk tot realiteit te zien komen, is geweldig! En hopelijk wordt het een jaarlijks festival!” Hij heeft voor het festival een voorstelling geregisseerd genaamd je suis, die vrijdag zal spelen.

Het idee voor het festival is ontstaan omdat er een behoefte was aan een plek waar meerdere mensen en culturen bij elkaar kunnen komen. Bellevue moet daar dé plek van worden. Sambo zegt ook: “Het toffe van het festival is dat daar waar onze gezelschappen onverenigbaar leken, verenigen wij het onverenigbare.”

Hij vertelt verder dat iedereen een andere identiteit heeft en al die identiteiten zijn een onderdeel van Mokum, van Amsterdam. Daarom heet het ook Mokum ID. Al die mensen met hun eigenheid worden verenigd in de mooiste stad van Nederland. Hij zegt: “Wij zijn allemaal Amsterdammer en iedereen heeft zijn eigen visie, maar het kan toch samen.”

Diverse smaken theater

Op het festival is genoeg te doen en voor elk wat wils. Naast de voorstelling je suis biedt Mokum ID de bezoekers alle verschillende stijlen theaters aan. Sambo vertelt dat diverse smaken theater wordt gepresenteerd en daarbinnen dient comedy als een soort ‘release’. Daarnaast worden er films afgespeeld die er toe doen en niet vaak in Nederland in de bioscoop te zien zijn.

Op het festival staan ook jonge en startende acteurs, regisseurs, comedians, dansers, choreografen, DJ’s en ontwerpers. Het programma is ingedeeld rond de dagthema’s  ‘vastberaden’, ‘heldhaftig’ en ‘barmhartig’. De eerste dag donderdag 1 juni, staat voor vastberaden. Op vrijdag 2 juni is het thema heldhaftig en op de slotdag, zaterdag 3 juni, is het thema barmhartig. Deze thema’s staan voor het diverse wat je te zien krijgt en de bezoekers zullen deze thema’s meer ervaren dan zien. De ene dag is wat rustiger, heeft een andere sfeer of een wildere planning.

Voor iedereen

Mokum ID biedt dezelfde ‘culturele diverse creatieve mix’ als de stad Amsterdam. En hoewel het een festival is van en voor Amsterdammers, is iedereen hartstikke welkom die van cultuur, film, komedie en dansen houdt! De organisatoren mikken op een cultureel divers publiek, tussen de 15 en 35 jaar.

 

print