Theater, Jong Talent, 

likeminds.nl

[templatera id=”209″]

Als je op expeditie zou gaan naar een circus side show, zou je bij Likeminds een bordje vinden met ‘Last of the original Urban’. Natuurlijk is ‘urban’ tegenwoordig nogal murw vanwege de smijtterminologie en hype die het overkwam maar in Likeminds leeft wel degelijk wat oorspronkelijk bedoeld werd: stadscultuur kunst die voort wordt gebracht door waar de stad haar creërende bewoners toe beweegt.

Likeminds ademt de stad van haven tot poort maar vooral ook van jong, artistieke en culturele diversiteit. Dat is natuurlijk een heel beweeglijk gegeven, daarom mag het profiel van de stichting dan ook permanent vloeibaar heten. De stad bestaat echter uit mensen en derhalve is menselijkheid een absoluut speerpunt. Er is ruimte voor vallen en hulp bij opstaan. Dat is ontzettend Likeminds. Zie de Factory waar jong creatieven een traject volgen om hun genie te leren stroomlijnen conform hun buikgevoel, de stad en onder de hoede van professionals.

In 2013 brengt het Likeminds ensemble zijn eerste gezamenlijke voorstelling uit: GEWELD onder regie van Domien Van Der Meiren. Het ensemble bestaat uit 4 makers Sarah Jonker, Mustafa Duygulu, Khadija Massaoudi en Akwasi Ansah. Zij zullen in deze samenstelling de komende vier jaar telkens een gezamenlijke voorstelling maken.

Likeminds is huisgezelschap van het Frascati Theater en maakt tevens deel uit van de Amsterdamse Alliantie samen met Stadsschouwburg Amsterdam, Toneelgroep Amsterdam, Holland Festival, Amsterdams Theater Festival/Amsterdams Fringe Festival en Julidans. Daarnaast is Likeminds is onderdeel van het Europese netwerk van theaterorganisaties IETM.

Het verhaal van Likeminds leest als een klein jongensboek vol van ondeugende feestjes en voorstellingen, brutaal interdisciplinaire kruisbestuiving en tedere moed dwars door De Grote Boze Bezuiniging heen.

[templatera id=”224″]
print