Community Art, Particpatie, Theater

zidtheater.nl/liefde-nu

Deel deze BP:

In de nieuwe voorstelling LIEFDE NU gaan de regisseuse Karolina Spaic en twintig spelers, afkomstig uit verschillende werelddelen, op zoek naar de ultieme kracht van liefde. De spelers maken een persoonlijk statement waarin de kracht van liefde het antwoord is op de onzekere tijd waarin we leven. Geïnspireerd op de bekende liefdesverhalen zoals Liefde in tijden van cholera van Gabriel García Márquez, briefwisseling van Albert Einstein en Arabische poëzie schreven de spelers de mooiste liefdesbrieven naar hun dierbaren.

De voorstelling onderzoekt liefde en relaties die worden aangegaan in een context van familie, vriendschap, je eigen omgeving, politiek en wereld. Tegelijkertijd werpt de voorstelling licht op de uitdagingen, obstakels en actuele gebeurtenissen die de kracht van de liefde bevragen. ZID Theater heeft diversiteit hoog in het vaandel staan, als generator voor positieve groei.

ZID Theater- Community Art & Performance Center is actief in cultuureducatie, cultuurparticipatie en community art en maakt producties met wijkbewoners en professionals samen. Het gezelschap is opgericht door theatermakers Karolina Spaić en Sebo Bakker. ZID werkt vanuit de thuisbasis in Amsterdam zowel landelijk als internationaal en verbindt via kunst- en cultuurprojecten deelnemers met elkaar én met hun omgeving.

Het grootste deel van haar activiteiten voert ZID uit in Amsterdam-West en Nieuw-West. Deze stadsdelen hebben het hoogste aantal bewoners met een cultureel diverse achtergrond. De afgelopen jaren heeft ZID zich ingezet om ook de bewoners uit dit soort ‘achterstandswijken’ te betrekken bij kunst en cultuur.

‘Wij zien deelnemers nadrukkelijk als onderdeel van hun buurt, en werken met hen vanuit die context. We hebben ervaren dat  cultuureducatie  en cultuurparticipatie een grote rol kunnen spelen in de persoonlijke ontwikkeling van mensen, en willen deze groei ook ten gunste laten komen van de directe omgeving van de mensen waar we ons op richten.’

print