Theater, Literatuur, Spoken Word, Jong Talent, Podiumkunsten

kentheater.nl

[templatera id=”209″]

Ken Theater - The Last Word Festival

Ken Theater produceert podiumavonden op het gebied van toneel, comedy en spoken word.

Ten tweede is Ken Theater een productiehuis voor talentvolle jongeren met een sterk verhaal en interesse in toneel, comedy en spoken word. Jongeren ontwikkelen er podiumvaardigheden, sociale vaardigheden en ondernemende vaardigheden die ze nodig hebben om hun verhaal op een podium te kunnen delen. Ze werken mee aan voorstellingen en ontwikkelen zich door middel van workshops onder leiding van professionals. Gevorderd talent stroomt binnen Ken Theater door naar een hoger niveau. Hiervoor werkt Ken Theater  o.a. samen met Jandino Asporaat, een van de populairste cabaretiers van dit moment.

Ken Theater streeft naar meer culturele diversiteit op het podium en het bespreekbaar maken van maatschappelijke (taboe)onderwerpen.

Ken Theater is in 2009 opgericht door Kenneth Asporaat vanuit zijn geloof dat theater een discipline is die ruimte biedt aan talentontwikkeling van jongeren. Hard werken, passie en ambitie is wat hem typeert. ‘Ik bevind me in het midden van jongeren en weet altijd wat er speelt’ .Hij heeft een grote aantrekkingskracht op  jongeren en één van zijn krachten is het smeden van een hechte groep. Kenneth is de bedenker van verschillende platformen en combineert Ken Theater met het werk als coördinator bij stichting Mytikas in Den Haag, waar hij risicojongeren d.m.v. coaching en training leert beter te functioneren en een bijdrage aan de samenleving te leveren. In 2011 ontmoette hij Marielle van de Griendt en na hun eerste productieve en succesvolle samenwerking waren ze overtuigd van hun gezamelijke doel: Rotterdam verdient een huis voor talenten.’

Stefanie Vermeiren is zakelijk leider van Ken Theater. Binnen Ken Theater deelt ze de passie voor Rotterdam, theater, cultuur en diversiteit. Ze heeft gewerkt bij verschillende theatergezelschappen en maatschappelijke organisaties.

Artistiek team medewerkers:

Mariëlle van de Griendt is regisseur bij Ken Theater en vindt een ontwikkelplek voor talentvolle jonge twintigers een must voor Rotterdam. Zij maakt sinds 1995 maatschappelijk betrokken voorstellingen met en voor jongeren en stond aan de wieg van talentontwikkeling in Rotterdam  met o.a. jongerentheatergroep Rotjong wat later opging in Siberia. Ze heeft meer dan 20 jaar uitdagende en spraakmakende voorstellingen gemaakt en krijgt geen genoeg van hiphoppende, breakende en spittende jongeren mèt focus op tekst.

[templatera id=”224″]
print