Festival, Storytelling

storytellingfestival.nl

Op reis

Iedereen maakt één of meerdere bijzondere reizen in zijn leven, in zijn hoofd of fysiek. De één zijn wieg stond ver weg en hij of zij legde een lange weg af om hier een thuis te vinden. De ander werd hier geboren, maar voelde zich nooit thuis. Sommigen moesten vechten, anderen kregen het geluk in de schoot geworpen. Het festival draait dit jaar om deze verhalen.

De nationale en internationale verteltop is aanwezig: Shonaleigh Cumbers, Nick Hennessey, Rachel Rose Reid, Eric Borrias, Nancy Wiltink, Sahand Sahebdivani, Soufiane Moussouli, Raphael Rodan, het Amsterdams Andalusisch Orkest en vele anderen.

Ook bieden we weer nieuwe talenten een podium. Op 7 en 8 november in Podium Mozaïek met het verhaal van Amsterdam West, een presentatie van het Human Library project, een voorstelling gemaakt met Said Bensellam (de ongekroonde koning van West en Amsterdammer van het jaar in 2006) en een programma waarin Sahand Sahebdivani prominente bewoners van Amsterdam West ontvangt.

Met migratie- verhalen, verteld door mensen die allemaal hun eigen reden hadden naar Nederland te komen. Zij nemen verhalen mee uit hun thuisland en voegden daar op reis nieuwe verhalen aan toe.

print