Dans, Jong Talent, Urban

thisisish.com/nl/shows/ignite 

Deel deze BP:

Alles is energie. Onze spieren spannen zich aan en de aarde raast door de ruimte. Kleine stroomstootjes schieten door ons brein, schreeuwen tegen ons lichaam dat we willen rennen. De lucifer ontsteekt in een felle vlam. Energie is alles.

Dansvoorstelling IGNITE gaat over de oorsprong van energie. Filosofen, wetenschappers en gelovigen van allerlei godsdiensten schreven boeken vol met ingewikkelde theorieën en poëtische verhalen. IGNITE is een inspirerende voorstelling waar het publiek zonder twijfel de zaal vol energie verlaat.

IGNITE is een voorstelling van choreograaf Shailesh Bahoran in de serie ISH Nieuwe Makers. Hij heeft zich naast zijn imposante carrière als danser de afgelopen jaren bewezen als een bevlogen en getalenteerd maker. Om die reden is hij de ISH Nieuwe Maker van 2016.

ISH DANCE COLLECTIVE

ISH is alles maar niet wat je denkt. Een collectief van eigenwijze individuen dat al vijftien jaar gelooft dat grenzen niet bestaan en de wereld eigenlijk een speeltuin is. Een wonderlijke plek vol verhalen, karakters en inspiratie. Vol met mensen die net zo ongewoon zijn als wij.

Om die reden zijn we al 15 jaar te zien in binnen en buitenland met voorstellingen die verrassen en verbinden. Vanaf 2000 brengt ISH skills van de straat naar de podia van talloze theaters om daar de verbinding aan te gaan met gevestigde kunstvormen. Of het nou een kruising tussen hiphop en ballet is of een samensmelting van freestyle bmx en klassieke muziek: ISH gelooft niet in grenzen.

ISH houdt van artiesten die op het hoogste niveau kunnen presteren maar ook genoeg lef hebben om buiten de lijntjes te kleuren. Gelukkig vinden we deze gelijkgestemde geesten op allerlei plekken. Door met uiteenlopende partijen als Het Nationale Ballet, autonoom kunstenaar Dadara of Silbersee samen te werken ontstaan er op artistiek en productioneel niveau nieuwe kruisbestuivingen.

Naast het ontwikkelen van producties voor grote en kleine zalen in binnen- en buitenland heeft ISH een bloeiende educatieve tak. Door middel van talloze workshops en educatieprojecten geven de ISH performers de vlam door aan de volgende generatie. Wij geloven dat talent in iedereen zit, inspiratie overal te vinden is en dat je samen sterker bent dan alleen. ISH heeft een manier van werken die mensen bij elkaar brengt, dromen uit laat komen en resulteert in fantastische voorstellingen. En belangrijker nog: in fantastische groepen mensen.

Op innovatieve wijze slaan de voorstellingen, demo’s en educatieprojecten van ISH een brug tussen kunstvormen, disciplines en culturen.

print