Theater, Cultuureducatie

zep.nu/hamlet

Deel deze BP:

ZEP Theaterproducties komt na het succes van Othello (2015) met een energieke Hamlet. Regisseur Peter Pluymaekers bewerkt Shakespeares beroemde verhaal naar een hedendaagse Arabische setting. De tekst wordt vertaald in rijmvorm door Brainpower (Othello) en Bart Oomen (Kapsalon de Comedy)  is coregisseur. ZEPs fysieke speelstijl, gecombineerd met zang en spoken word, staat garant voor een eigentijdse thriller vol humor en adrenaline.

“De kracht van deze Hamlet zit hem vooral in de uitstekende cast. Die is bovendien nagenoeg niet wit. Laat dit een voorbeeld zijn voor al die toneelgroepen die zeggen diversiteit na te streven, maar zogenaamd de juiste acteurs niet kunnen vinden. Tarikh Janssen is een ongewoon sterke Hamlet. Zijn woorden zijn kogels, zijn levensdrift is enorm. Het maakt zijn ondergang des te harder.” – Volkskrant ****

ZEP Theaterproducties maakt al jaren voorstellingen met een cultureel diverse cast. Ook dit jaar heeft ZEP een Shakespeare klassieker in een modern jasje gestoken en met een top cast op de planken gezet.
Hamlet is herschreven door rapper Brainpower en in een Arabische setting geplaatst. De voorstelling, gericht op een publiek vanaf 14 jaar, is lovend ontvangen door zowel pers, theaterliefhebbers en jongeren voor wie het hun eerste theaterervaring is.

Al sinds 2002 heeft ZEP duizenden jongeren door middel van workshops kennis laten maken met haar voorstellingen.De beste voorbereiding op een bezoek aan een voorstelling is door deel te nemen aan workshops. ZEP organiseert onder andere workshops stage fighting, rijm en beats en hiphop moves. Creatieve en fysieke workshops, waarin een veilige en vertrouwde omgeving wordt gecreëerd.

Voor elke voorstelling ontwikkelt ZEP een lesbrief, kunnen er inleidingen worden georganiseerd en/of nagesprekken met de cast. Het culturele leertraject van ZEP is vakoverschrijdend, waarin kerndoelen van kunstvakken, Engels, Nederlands en maatschappijleer worden bedient. ZEP gaat graag in gesprek om een perfect passend aanbod voor uw organisatie te maken.

ZEP wil er zijn voor alle niveaus op het voortgezet onderwijs. Tegelijkertijd ontwikkelen we een specifiek, en gratis, traject voor het VMBO: een doelgroep die vaak wordt vergeten in theaterland. Een uitgebreid aanbod waarbij de doeners van het VMBO zo goed mogelijk worden voorbereid op de voorstelling die ze gaan zien. Het VMBO traject wordt in 2016 door het VSB Fonds, Fonds 21, AMVJ Fonds en het KF Hein Fonds gesteund.

print