Beeldende Kunst, Grafiek, Community Art, Interdisciplinair

Haagse Portretten is een rondreizende expositie rond zelfportretten. Het bestaat uit twee delen. Het eerste gedeelte is een huisje met daarop gedrukt zelfportretten van Haagse amateurs, van jong tot oud.
Op elke locatie zijn er een of meerdere workshops Selfie maken in linoleum. Na de workshop nemen de makers een afdruk van hun selfie mee naar huis, terwijl de selfie ook wordt afgedrukt op het mobiele expositiehuisje. Binnenin dit huisje kun je foto’s van de makers zien. Op Pinterest kun je alle gemaakte linoleumsnedes nog eens rustig bekijken. Hoe meer workshops er zijn geweest, hoe meer portretten er op het huisje komen!
Het project reist nu ruim een jaar rond en bijna alle kanten van het huisje zijn nu vol met zelfportretten, een echte dwarsdoorsnede van de Haagse bevolking. Het project eindigt eind 2016.
Het tweede gedeelte van dit project bestaat uit tien zelfportretten van Haagse beeldend kunstenaars: Philip Akkerman, Melle de Boer, Kees Koomen, Ondine de Kroon, Toyin Loye, Jos de L’Orme, Ewoud van Rijn, Ilse Versluijs, Babette Wagenvoort en Jerney de Wilde. Zij maakten speciaal voor deze expositie nieuw werk, gutsten dit in linoleum en drukten het veelal af in de werkplaats.
Haagse Portretten verbindt op een creatieve manier de stad met haar bewoners, stimuleert het werken met grafiek en combineert analoge en digitale technieken met elkaar. Haagse Portretten reist in 2016 langs verschillende Haagse locaties, zoals Vaillant Theater, Laak Theater, De Nieuwe Regentes, Prins27, ROC Mondriaan en De Centrale Bibliotheek.
Grafische Werkplaats
Haagse Portretten is een initiatief van de Grafische Werkplaats. De expositie was hier eerder te zien in oktober/november 2015. De Grafische Werkplaats (Prinsegracht 16) is een makersplek in het centrum van Den Haag en is een van de best geoutilleerde grafische werkplaatsen van Nederland. Je kunt er terecht om er zelf te werken, een workshop of lezing te volgen of om een expositie te bekijken.
Haagse Portretten is mede mogelijk gemaakt dankzij financiële gelden van Cultuurschakel, Fonds 1818, Gravin van Bylandt Stichting, Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland, Stichting Stokroos en Forbo.