[templatera id=”209″]

Full Color Entertainment is een onafhankelijke filmdistributeur die zich richt op diversiteit binnen film en biedt vooral zwarte filmmakers een platform, zodat er meer gevarieerde verhalen en beelden in Nederland op het grote doek te zien zijn. In plaats van de overwegend stereotiepe beelden van etnische minderheden die we regelmatig voorbij zien komen, krijgt de hedendaagse samenleving met deze films een betere representatie.

Inmiddels heeft de nieuwe distributeur drie zelfstandige theatrical releases op haar naam staan van zwarte, eerste filmmakers Angela E. Roe (Sombra di Koló), German Gruber jr. (Sensei Redenshon) en Sibs Shongwe-La Mer (Necktie Youth). Daarnaast heeft de filmdistributeur in samenwerking met Herrie Film & TV en IFFR de eerste film van de zwarte vrouwelijke filmmaakster Debbie Tucker Green (Second Coming) uitgebracht.

Voor deze releases, maar ook de DVD en VOD releases van Sombra di Koló en Sensei Redenshon, is Full Color samenwerkingen aangegaan met diverse culturele organisaties.

[templatera id=”224″]
print