Festival, Beeldende Kunst, Muziek, Storytelling, Community Art, Dans, Podium Kunsten

divercity-denhaag.nl

[templatera id=”209″]

“World music is a controversial term. It groups everything and anything that isn’t us into them” – David Byrne

Den Haag Divercity

Den Haag telt circa 500.000 inwoners en anno nu is meer dan de helft van de inwoners niet van Nederlandse origine (westers en niet- westers). De stad bestaat nu uit een populatie van 170 verschillende nationaliteiten. Een rijkdom die perfect aansluit op Den Haag Divercity. Den Haag Divercity is een nieuw Haags festival dat een culturele weerspiegeling biedt van de bevolkingssamenstelling van Den Haag. Divercity richt zich op niet- westerse kunst en cultuur passend bij de Haagse cultureel diverse bevolkingssamenstelling van de Hofstad, voornamelijk bestaande uit de Marokkaanse, Turkse, Antilliaanse, Surinaams Hindoestaanse en Oost Europese culturen. De dynamiek van de hedendaagse samenleving en haar cultureel pluriforme bevolking wordt vertaald naar een veelzijdig, multidisciplinair programma en wordt in optimale vorm gepresenteerd tijdens Den Haag Divercity.

De bevolkingssamenstelling van Den Haag is in de loop der jaren enorm veranderd. Niet alleen hebben de eerste generatie gastarbeiders hun eigen kinderen zien opgroeien, maar inmiddels groeit de derde of soms al de vierde generatie op en is ook de verscheidenheid aan culturele achtergronden gegroeid. Niet alleen het tonen van de verschillende culturen is van belang, maar vooral ook het bevorderen van ontmoetingen tussen culturen dat nieuwe impulsen en nieuwe creativiteit moet opleveren. Divercity is niet alleen een festival van herkenning voor de Haagse inwoners van vooral de eerste en tweede generatie niet- westerse allochtonen, maar ook een festival van cultuur ontmoeting dat moet zorgen voor meer begrip en saamhorigheid in Den Haag.

Programmering

Divercity is een festival in het Haagse Zuiderpark waar muziek, storytelling, beeldende kunst en poëzie van over de hele wereld wordt gepresenteerd. De programmering is toegespitst op een wisselwerking tussen culturen onderling en tussen traditie en moderne ontwikkelingen met artiesten die op nationaal en internationaal niveau een gevestigde naam hebben. Cultuur is een krachtig middel dat deuren en ramen wijd openzet en Divercity is de bindende factor, waar mensen met uiteenlopende achtergronden elkaar ontmoeten op basis van wederzijds respect, gedeelde interesses en herkenbare emoties. Er zijn twee ‘hoofd’ podia zijn, randprogramma en een kinderterrein. Op de hoofdpodia zullen toonaangevende wereldmuziek gezelschappen acte de presence geven er is een festivalmarkt, loop orkesten en spoken artiesten, een speciaal kinderprogramma, lekker eten en drinken en dat alles in een sfeervolle ontmoetingsplek waar artiesten van over de hele wereld zorgen voor bijzondere kruisbestuivingen.

Randprogramma

Divercity presenteert artiesten die de mondiale culturele diversiteit uitdragen. Divercity wil haar publiek kennis laten maken met diverse wereldculturen, maar ook de verhalen achter deze culturen. Daarom programmeert Divercity diverse kleinschalige optredens juist om de verdieping van die culturen te tonen. De intieme programmering wordt gevormd door pop-up acts die altijd en overal in het Zuiderpark kunnen opduiken. Zoals acrobaten, Surinaamse bazuinkoren, Antilliaanse brassbands, Hindoestaanse dansgezelschappen of woordkunstenaars die de mooiste verhalen en gedichten vertellen. Van dichtbij kan men verhalen horen, al dan niet omlijst met muziek. Een goed verhaal, op het juiste moment ‘goed’ verteld, kan een wereld van verschil maken. Het kan inzicht geven, mensen in beweging zetten, aansporen, het kan verlichten, opluchten, verbinden en gedrag beïnvloeden. Daarom wordt de magie van goed vertelde verhalen gekoesterd en wordt meesterschap in het schrijven, vertellen en toepassen van verhalen gestimuleerd.

Naast de artiesten op de verschillende podia kent Den Haag Divercity een groot aanbod aan food en drinks uit alle windstreken en een ruime festivalmarkt met een groot assortiment aan t-shirts, tassen, zonnebrillen, cd’s, sieraden en vele andere gadgets.  Van dichtbij kan men verhalen horen, al dan niet omlijst met muziek. Een goed verhaal, op het juiste moment ‘goed’ verteld, kan een wereld van verschil maken. Het kan inzicht geven, mensen in beweging zetten, aansporen, het kan verlichten, opluchten, verbinden en gedrag beïnvloeden. Daarom wordt de magie van goed vertelde verhalen gekoesterd en wordt meesterschap in het schrijven, vertellen en toepassen van verhalen gestimuleerd. Kleinschalige rondlopende orkesten, dansers, acrobaten en storyteller; je kan van alles tegenkomen op deze culturele wereldreis in één dag.

[templatera id=”224″]
print