Beeldende Kunst, Community Art, Cultuureducatie, Interdisciplinair, Jeugd, Participatie

art-s-cool.nl

Deel deze BP:

Van 25 juli tot 29 juli gingen de kinderen uit de Schilderswijk op reis van verbeelding met de kunstenaars van Art-S-Cool. Tijdens de week van de KunstKaravaan werd de nomadentent van Art-S-Cool elke dag op een ander plein in de Schilderswijk opgezet (Delftselaan, Van der Vennepark, Teniersplantsoen, Jacob van Campenplein en het Vermeerpark). Met vreemde en kleurrijke materialen mochten de kinderen creatief aan de slag om hun eigen nomadenrugtent te maken, het thema hierbij was: ‘Wat heb ik nodig om mij thuis te voelen?’. Met ontzettend veel passie zijn er een heleboel prachtige en originele nomadenrugtenten gemaakt door de kinderen, zij waren dan ook heel erg trots op het resultaat. Naast dat de kinderen bekend raakten met verschillende materialen, werkten zij ook met elkaar samen en hielpen ze elkaar. Het was een waar feestje en Art-S-Cool wil de KunstKaravaan volgend jaar dan ook zeker terug laten komen.

Art-S-Cool is dé kunstschool uit de Haagse Schilderswijk en is de winnaar Aanmoedigingsprijs Culturele Diversiteit 2015. Het collectief van kunstenaars en vormgevers brengt kinderen, hun ouders en bewoners in aanraking met diverse disciplines uit de beeldende kunsten. Art-S-Cool organiseert sociaal-artistieke projecten in de wijken, geeft workshops en cursussen na en onder schooltijd voor jong en oud.

“Tegen alle negatieve berichtgeving in vecht een groep kunstenaars in de Haagse Schilderswijk voor een beter imago van hun wijk. De kinderen hebben de toekomst, zeggen ze, en daarom moet bij hen de kiem worden gelegd om weer positiviteit in de wijk te brengen. En dat lijkt de kunstenaars van Art-S-Cool goed af te gaan.“ Trouw (28 september 2014)

print