Theater, Dans, Festival, Beeldende Kunst, Literatuur, Cultuureducatie, Muziek

cultuurhuiskanaleneiland.nl 

Deel deze BP:

Nieuwe makers – nieuw publiek
Jongeren Cultuurhuis Kanaleneiland stimuleert, ondersteunt en programmeert jong Utrechts talent vanuit het hart van de wijk Kanaleneiland.

De Boks Community is een gemeenschap en creatieve broedplaats met aantrekkelijke faciliteiten, zoals een spiegelzaal voor dans-, theater- modeatelier, een opnamestudio en muziekstudio. Door middel van events in samenwerking met onder anderen Stadsschouwburg Utrecht en Tivoli Vredenburg worden er linken gelegd en bruggen geslagen tussen de wijk en de Utrechtse binnenstad.

Vanuit haar methodiek van “De Boks Community” ontdekken en ontwikkelen jongeren hun artistieke talenten en interesses door middel van workshops, oefenruimtes, producties en events.
Wij begonnen in een tijd dat er in de wijk een samenscholingsverbod gold en veel te stellen had met jeugdcriminaliteit. Het pand en het programma is uitgegroeid tot een trekpleister voor jongeren die vooruit willen en zoeken naar hun eigen geluid en creatieve manieren om zich te uiten en hun stem te laten horen.

‘Ik wist eerst nooit goed wat ik nou wilde, maar nu weet ik het; ik wil door met acteren!’
Marouan Bendemahne, deelnemer theatervoorstelling SFIFA 2015, inmiddels toegelaten aan de Toneelschool Amsterdam

“Ik heb mijn grenzen verlegd. Door te zingen kan ik me uiten.”
Naomi, deelnemer zangworkshops

‘Dankzij het Cultuurhuis heb ik veel optredens gekregen, ik kon er oefenen voor mijn clip en ik ben geboekt door mijn manager nadat hij me zag bij De Boks Awards!’
Nowell winnaar De Boks Awards 2014

print