Theater

landgenoten.nu

[templatera id=”209″]

Theatergroep Landgenoten is opgericht van uit noodzaak en engagement, en laat een authentieke stem horen in turbulente tijden. Het gezelschap vertelt confronterende, kwetsbare en gedurfde verhalen uit het hart van de interculturele samenleving. Menselijke verhalen over angst en diepe verlangens, over liefde en taboes, en moedige keuzes voor een vrij bestaan. Want achter ieder mens schuilt een verhaal en de kunst leert ons dat zwart en wit niet bestaan. Er zijn enkel kleurnuances.

De artistieke leiding van Theatergroep Landgenoten wordt gevormd door regisseur Yahya Gaier en (toneel)schrijver Nisrine Mbarki.

De eerste voorstelling CLUB PARADIS snijdt grote,urgente thema’s aan als cultureel gevangenschap, discrepantie tussen religieus moraal en het verlangen naar vrijheid, religieus fanatisme onder Nederlandse jongeren, angst voor verstoting uit de gemeenschap, onvoorwaardelijke liefde en de dood.

SYNOPSIS 

De wereld van de Marokkaans-Nederlandse moeder Hayat spat uit elkaar wanneer haar zoon een zelfmoordaanslag pleegt. Hayat heeft geen afscheid van hem kunnen nemen en gaat op zoek om zijn overblijfselen op te graven, verscheurd door intens verdriet, schuldgevoel en de liefde voor haar kind. Op de begraafplaats ontmoet ze grafdelver Amezyan. Hij belooft Hayat het graf van haar kind te vinden, in ruil voor haar angst, dromen en liefde. Wat volgt is een zware tocht, waarin ze oog in oog komt te staan met een gruwelijk verleden, een angstaanjagende werkelijkheid en een hoopvolle toekomst.

Regie: Yahya Gaier

Tekst: Nisrine Mbarki

Spel: Mohammed Azaay & Esma Abouzahra

Muziek: Beppe Costa

Decor: Roos Veenkamp

Kostuums: Sergio Cruz

Licht: Axel Dikkers

Techniek: Gert van Elderen

Productie: Djoeke Westdijk

[templatera id=”224″]
print