Community Art, Festival, Interdisciplinair, Jeugd, Participatie, Tentoonstelling, Theater

AlleKleurenOost

allekleurenoost@gmail.com

Deel deze BP:

“Alle Kleuren Oost” is een initiatief van individuele personen en actieve burgers in migranten organisaties, buurtcommunities, religieuze organisaties, homo/lesbo/bi/transgender gemeenschap, creativelingen, sociale- en wijkondernemers, verbinders, feestvierders, Moslim, Hindoe, Christen, Jood, niet religieuzen, etc.

Het doel is de verbinding tussen alle bewoners van Oost te zoeken en te stimuleren  door middel van het organiseren en/of aanwezig zijn bij lokale herdenkingen en vieringen als: 4 en 5 mei, bij de internationale dag tegen homofobie,  16 november de Tolerantie dag, 1 juli Keti Koti, 17 augustus bij de Tula herdenking, Eid-el-Fitr,  NewRoz 10 december en de Gay Pride 1e week van augustus, etc.
Wij werken samen met overheden zoals het Stadsdeel Oost en met landelijke en lokale netwerken zoals de Homo-Hetero Alliantie Veilige Wijken/Natuurlijk Samen, COC, Anti Racisme comite’s, etc.

In 2013 organiseerden we, naast onze deelname bij de 4e mei, een ontmoeting- en bezinningsbijeenkomst met een Iftar-maaltijd, een buurtfeest met muzikanten, kunstenaars, jongeren en sociale ondernemers uit de buurt, in het kader van de Gay Pride. We hielden een bijeenkomst bij de Internationale dag van de tolerantie

In 2014 waren we actief bij de 4 mei herdenking Ceramplein, bij de Keti Koti tafel. We organiseerden een Verbindings-Iftar gedurende de Ramadan, en een debat en een feest op het Javaplein, tijdens Gay Pride. Samen Profor organiseerden we een Tula tafel en in de zomer van 2016 een tentoonstelling het Andere Verhaal in de OBA.
Het weekend van 13 en 14 september 2016  zijn we betrokken bij het BuurtFilmfestival op het Makassarplein en 26 oktober 2016 bij een theatervoorstelling over Vaderschap samen met Profor in Oostblok Sajetplein.

Alle Kleuren Oost is een sociaal-culturele regenboog van wat in ons stadsdeel leeft.

print