Dans, Theater, Muziek, Design, Mode, Festival

www.afrovibes.nl

[templatera id=”209″]

Van 7 t/m 10 oktober 2015 de twaalfde editie van Afrovibes brengt in het Compagnietheater vier dagen lang jonge pioniers en gevestigd talent in theater, dans, muziek en design uit Zuidelijk Afrika naar Nederland. Een festivalprogramma met actuele dans en theatervoorstellingen uit het stadsleven van urban Afrika: rauw, kleurrijk, actueel, vernieuwend. Afrovibes laat het dynamische culturele leven van stedelijk Afrika zien waar kunst, cultuur, design en fashion booming zijn.

Dit jaar staat het festival in het teken van vooruitkijken, Moving in Time, over verleden, heden, toekomst. Wat zijn je roots, waar sta je nu en wat wil je naar toe? Kunstenaars en theatermakers uit Afrika en Nederland kijken vooruit in de tijd, naar de mogelijkheid af te wijken van bestaande normen en tradities. Zij kijken naar onze vrijheid om nieuwsgierig te zijn, om vragen te stellen over het heden en de toekomst, om de grenzen van vrijheid en expressie te verkennen. Zijn er grenzen en wie bepaalt die? Ben je vrij om te zeggen wat je wilt en om te gaan waarheen je wilt?

 Kunstenaar, dichter en programmamaker Quinsy Gario is net als in 2014 de host van Afrovibes en ontvangt het publiek in het Compagnietheater.

Jong talent

Nieuw talent krijgt volop kans op Afrovibes. Urban dansgezelschap DOX uit Utrecht brengt een nieuwe voorstelling met dansers van Jazzart uit Kaapstad. Helen Kamperveen en Jette Derlagen brengen Paramaribo-Texel en Untold (Amsterdam Zuidoost) brengt de eerste teaser van haar nieuwe voorstelling Konfo.
Muziek

Elke avond is er muziek in het Compagnietheater, met Gerson Main, DeWolff, Joep Pelt, Afrolosjes en Hemelbesem (Zuid-Afrika). Met op vrijdag 9 oktober 2015 ‘This is what urban Africa sounds like’ met AfroLosjes  en DJ Amartey. De beste afro beat, afro house tracks en dopeste sounds die Afrika heeft in de Afro Sound club van AfroLosjes.
Bekijk hier de verschillende combi’s

Bekijk het hele programma: www.afrovibes.nl.

[templatera id=”224″]
print