Theater, Beeldende Kunst, Podiumkunsten, Cultuureducatie, Jeugd, Interdisciplinair

bontehond.net

Deel deze BP:

Een driedimensionale show met aaibare apparaten

In AaiPet beginnen twee goochelaars vrolijk met hun act. Ze vouwen hondjes van ballonnen en toveren bananen uit iPads. Precies zoals het hoort. 
Maar de truc komt in opstand. De iPad ontpopt zich tot een brutale grapjas die de show danig in de war stuurt. Uiteindelijk weet niemand meer wat voor of achter is en wie nu eigenlijk wie bestuurt.

Kijk eens om je heen. Waarschijnlijk zit iedereen naar een schermpje te turen, en dat vinden we allang niet gek meer. Maar als je alsmaar door een computer wordt beziggehouden, hoe zelfstandig groei je dan op? Hoe blijf je slim als je zelf niet meer hoeft na te denken? Maakt de iPad de wereld kleiner of juist groter?

AaiPet is een hilarische peutervoorstelling, zonder praatjes, met veel muziek, magie en beweging.

– Winnaar van een Zilveren Krekel 2015 voor Meest Indrukwekkende Jeugdproductie –

Theatergezelschap in Almere, Flevoland

BonteHond maakt uitdagende voorstellingen in het theater, op scholen, festivals en op locatie voor jong en volwassen publiek. Dat doen we omdat wij het belangrijk vinden dat kinderen naast alle regels en afspraken een open en eigenwijze blik blijven houden. We willen ze overhalen niet “te” volwassen te worden omdat wij denken dat dat de wereld tot een betere plek maakt. Hoe fijn zou het zijn als wij allemaal met een nieuwsgierige blik naar elkaar en de wereld om ons heen zouden kunnen kijken. We zouden minder bang zijn voor alles wat anders is of raar lijkt.

Momenteel toeren de voorstellingen AaiPet, LEUK en Dit is geen Theater door Nederland en België. Ook produceren wij Nieuwe Makers- en Publiekswerkingsprojecten, in de vorm van (locatie)voorstellingen en theaterateliers.

Je vindt ons overal met voorstellingen, publiekswerkingsprojecten, educatieve programma’s en theatrale ontmoetingen. Vanuit standplaats Almere, onder artistieke leiding van René Geerlings, spelen wij door heel Nederland en België (en soms daarbuiten).

print