[templatera id=”771″]

Art-S-Cool winnaar Aanmoedigingsprijs

23 maart 2016

Art-S-Cool wint de Aanmoedigingsprijs Culturele Diversiteit 2015. Mijn Vader, de Expat + Oumi wint de Publieksprijs Culturele 2015.

Juryvoorzitter Mariëtte Hamer heeft de Aanmoedigingsprijs Culturele Diversiteit 2015 uitgereikt aan Art-S-Cool. Directeur Laura van Eeden nam de oorkonde en de cheque van €1500,- in ontvangst.

De juryvoorzitter over Art-S-Cool: “De jury vindt het mooi te zien dat kinderen met verschillende culturele achtergronden in aanraking komen met kunst en cultuur. Voor sommige culturen is kunst of creativiteit niet iets wat altijd gestimuleerd wordt.

Art-S-Cool zorgt er met zijn projecten voor dat er meer verbinding komt met de wijk, de stad, bewoners en andere scholen. Als jury hopen wij dat met de toekenning van de juryprijs andere wijken en steden worden aangemoedigd een soortgelijk project op te zetten.“

 

Foto: v.l.n.r. Mavis Carrilho, Alida Dors, Karlien Pijnenborg, Erik Akkermans, actrice WijkSafari Bijmer, Nasrdin Dchar, Abdelkarim El-Fassi, Mariëtte Hamer, Khalid Ouaziz, Laura van Eeden en Howard Komproe.

Art-S-Cool is dé kunstschool uit de Haagse Schilderswijk. Het collectief van kunstenaars en vormgevers brengt kinderen, hun ouders en bewoners in aanraking met diverse disciplines uit de beeldende kunsten. Ze organiseren unieke sociaalartistieke projecten in de wijken, geven workshops en cursussen na en onder schooltijd voor jong en oud. Daarmee dragen ze bij aan een positieve beeldvorming ten aanzien van de wijk en aan een positief zelfbeeld van de kinderen en jongeren zelf.

Mijn Vader, de expat + Oumi van Zouka Media kreeg de Publieksprijs. Abdelkarim El-Fassi en Nasrdin Dchar wisten hun persoonlijke verhaal uit te bouwen tot een grote theaterbelevenis. Van 1 januari tot 8 februari 2016 kon het publiek stemmen op een van de vijf genomineerden. Met 15.000 bezoekers en 53% van de stemmen kan die project als de absolute favoriet van het publiek worden gezien. De jury koos er daarom voor een aparte publieksprijs uit te reiken.

Ook de andere genomineerden kregen een oorkonde waarmee de jury wilde laten zien hoezeer zij ook deze initiatieven waardeerden. Juryvoorzitter Mariëtte Hamer benadrukte keer op keer hoe moeilijk het was geweest voor de jury om de winnaar te bepalen. Alle lof voor Built for it van Alida Dors, WijkSafari Bijlmer van Zinaplatform en ZieZo Marokko van Tropenmuseum Junior.

De jury bestond uit: Juryvoorzitter Mariëtte Hamer, Mavis Carrilho, Khalid Ouaziz, Manon Pattynama en Howard Komproe.

 

Fotografie: Henk Rougoor

[templatera id=”340″]
print