Deel dit nieuwsbericht:

Dutch Delta Sounds: Old Roots & New Routes

2 december 2017

Oude muziektradities uit verre culturen ontwikkelen zich in ons land langs verrassende nieuwe klanklijnen. Even ongemerkt als vanzelfsprekend zijn ze onderdeel geworden van het Nederlandse muzieklandschap.

Voor deze concertserie is een aantal bijzondere ensembles geselecteerd die alle gevestigd zijn in Nederland. Ze presenteren een amalgaam aan muzikale invloeden uit Oost-Europa, de Mediterranée, Afrika, het Midden- en het Verre Oosten.

De concertreeks is een initiatief van de Stichting World Music Forum NL (WMF). Dit is een projectorganisatie met een laagdrempelig open source netwerk van ruim tweeduizend professionals en organisaties die actief zijn op het gebied van wereldmuziek in Nederland: musici, programmeurs, labels, agenten, managements, journalisten, etc.

WMF heeft als doel de wereldmuzieksector in de meest brede zin van het woord te ondersteunen. Wereldmuziek kent als verschijnsel culturele, economische en maatschappelijke aspecten. Sinds het begrip 25 jaar geleden ingang vond, heeft de wereldmuziek internationaal een sterke positie verworven. Op vele fronten was en is er sprake van een groeimarkt.

In Nederland bleef de wereldmuziek als sector lange tijd nagenoeg onzichtbaar. Sinds de branche tien jaar geleden de handen ineen sloeg is er veel veranderd. Wereldmuziek blijkt een zeer vitaal onderdeel van de creatieve sector te zijn en een inspiratiebron als het gaat om innovatie en nieuwe trends. Deze concertreeks is daar een weerslag van.

Bezoek deze prachtige reeks concerten. Bij ieder concert is er een inleiding, na afloop is er gelegenheid om met een drankje na te praten met de musici.

zaterdag 6 jan 2018
Mozaiek Ensemble >> lees meer
>>bestel tickets

zaterdag 3 feb
Taradhin Minimal >> lees meer
>>bestel tickets

zaterdag 3 mrt
The Nordanians >> lees meer
>>bestel tickets

zaterdag 24 mrt
Caravan >> lees meer
>>bestel tickets

Prijs per concert: € 17,50 (exclusief servicekosten)
Aanvang: 20.30 –  | Zaal open: 19.30
Adres: Amstelkerk, Amstelveld 10, 1017JD Amsterdam (route)

 

print