Cultuureducatie, Educatie, Dans, Theater, Jong Talent, Jeugd, Participatie, Podiumkunsten
In samenwerking met de Anne Frank Stichting heeft DEGASTEN een voorstelling gemaakt over de thema’s vooroordelen, discriminatie en groepsgedrag: Fair Play.
Waarom rust er een taboe op het hebben van vooroordelen als iedereen ze heeft? Wat voor vooroordelen hebben we naar elkaar toe en wat doen we ermee? Dit onderzoek doet DEGASTEN met haar spelers. Het resultaat is een energieke interactieve voorstelling met veel muziek waar centraal staat dat het hebben van vooroordelen heel menselijk is, maar dat het gaat over wat je ermee doet.
Inclusief een op maat gemaakt lespakket en theaterworkshops met als hoofdthema: vooroordelen, discriminatie, samenwerken en groepsgedrag.
Fair Play wordt ingezet op VO scholen (VMBO t/m VWO, 1e tot 6e klas) en het MBO. De voorstelling is interactief en wordt aangepast op het niveau en de leeftijd van de klas.

DEGASTEN is het jongerentheatergezelschap uit Amsterdam. DEGASTEN maakt rauw, interdisciplinair montagetheater met jongeren tussen de 12 en 25 jaar. Bij de jaarlijkse auditiedag worden er 70 jongeren aangenomen, verdeeld over twee trainingsgroepen, een performancegroep en een productiegroep. Met alle groepen worden er voorstellingen, locatievoorstellingen, coproducties en presentaties op maat gemaakt.
Diversiteit is onlosmakelijk verbonden met DEGASTEN en is zichtbaar in onze missie, werkwijze, in de samenstelling van onze organisatie, de jongeren die we begeleiden en het publiek. Het zit in onze verhalen en in de vorm die we voor de voorstellingen kiezen. Voor DEGASTEN is diversiteit vanzelfsprekend. We werken met jongeren uit alle lagen van de maatschappij. We vinden dat iedereen het recht heeft om kennis te nemen van kunst en cultuur, als deelnemer of als bezoeker.
DEGASTEN begeleidt talentvolle jongeren om door te stromen naar vervolgtrajecten, het kunstvakonderwijs of het (semi)professionele werkveld. Jaarlijks verwerft ongeveer 27 % via ons een plek in de beroepspraktijk.